Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja dla miłośników zupy ziemniaczanej i zup krem.
Witam serdecznie. Dzisiaj polecam pyszną roladę schabową, peklowaną, parzoną...
Odsłon: 17938
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałe naleśniki na słono, a do tego...
Odsłon: 139
Co powiesz na chleb z frytkownicy beztłuszczowej, który przygotujesz błyskawi...
Odsłon: 2491
dziś zapraszam Was na kolejne wspaniałe ciasto-tym razem to bardzo reprezenta...
Odsłon: 398
Witam serdecznie. Dzisiaj polecam pyszną roladę schabową, peklowaną, parzoną...
Odsłon: 17938
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałe naleśniki na słono, a do tego...
Odsłon: 139
Co powiesz na chleb z frytkownicy beztłuszczowej, który przygotujesz błyskawi...
Odsłon: 2491
dziś zapraszam Was na kolejne wspaniałe ciasto-tym razem to bardzo reprezenta...
Odsłon: 398
Składniki
Cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na oleju w garnku, w którym będziemy gotować zupę.
Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Dokładamy do zeszklonej cebuli i dusimy razem przez 5-7 minut.
Do garnka wlewamy gorący bulion i całość gotujemy do momentu aż ziemniaki będą miękkie. Około 15 minut.
Śmietanę przekładamy do miseczki. Dolewamy do niej jedną chochelkę gorącej zupy i energicznie mieszamy. Taką mieszankę wlewamy do gotującej się zupy.
Serek śmietankowy dzielimy na mniejsze kawałki i dodajemy do garnka. Zupę mieszamy do momentu aż cały się rozpuści. Po tym czasie zdejmujemy zupę z kuchenki i odstawiamy do lekkiego przestudzenia.
Zawartość garnka dokładnie blendujemy do uzyskania jednolitej, kremowej konsystencji. Na koniec doprawiamy solą, pieprzem i kurkumą (ilość soli zależy też od stopnia doprawienia waszego bulionu).
Na wierzch każdej porcji zupy układamy podsmażoną kiełbasę.