Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja dla miłośników zupy ziemniaczanej i zup krem.
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 2800
Polecam proste, szybkie i pożywne danie - jajka w sosie koperkowym. Smaczny s...
Odsłon: 231
Dziś przychodzę do Was z obiecanym przepisem na pyszny sernik z brzoskwiniami...
Odsłon: 108
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 2800
Polecam proste, szybkie i pożywne danie - jajka w sosie koperkowym. Smaczny s...
Odsłon: 231
Dziś przychodzę do Was z obiecanym przepisem na pyszny sernik z brzoskwiniami...
Odsłon: 108
Składniki
Cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na oleju w garnku, w którym będziemy gotować zupę.
Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Dokładamy do zeszklonej cebuli i dusimy razem przez 5-7 minut.
Do garnka wlewamy gorący bulion i całość gotujemy do momentu aż ziemniaki będą miękkie. Około 15 minut.
Śmietanę przekładamy do miseczki. Dolewamy do niej jedną chochelkę gorącej zupy i energicznie mieszamy. Taką mieszankę wlewamy do gotującej się zupy.
Serek śmietankowy dzielimy na mniejsze kawałki i dodajemy do garnka. Zupę mieszamy do momentu aż cały się rozpuści. Po tym czasie zdejmujemy zupę z kuchenki i odstawiamy do lekkiego przestudzenia.
Zawartość garnka dokładnie blendujemy do uzyskania jednolitej, kremowej konsystencji. Na koniec doprawiamy solą, pieprzem i kurkumą (ilość soli zależy też od stopnia doprawienia waszego bulionu).
Na wierzch każdej porcji zupy układamy podsmażoną kiełbasę.