Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W tym tygodniu zrobiliśmy totalnie na odwrót. Sobota, pomidorowa...niedziela rosół :D ale nie z pomidorowej <3 Bez wybielacza udało nam się :P Koniecznie musicie ją wypróbować, jest nieziemsko delikatna <3
Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, dobrze pierogi się skleja, nie lepi s...
Odsłon: 187
Błyskawiczna owsianka z twarogiem i borówkami, którą przygotujesz w kilka min...
Odsłon: 83
Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, dobrze pierogi się skleja, nie lepi s...
Odsłon: 187
Błyskawiczna owsianka z twarogiem i borówkami, którą przygotujesz w kilka min...
Odsłon: 83
Składniki
Masło rozpuszczamy na małym ogniu. Dodajemy posiekaną szalotkę i rozgnieciony czosnek. Smażymy 3-4 min. Zalewamy bulionem, dodajemy ryż, doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy płomień i gotujemy 20-25 min, od czasu do czasu mieszając, by ryż nie przywarł do dna. Następnie dodajemy koncentrat, bazylię, mieszamy, zestawiamy z ognia i studzimy. Zupę blendujemy, mieszamy ze śmietaną, doprawiamy pieprzem i tabasco. Ponownie zagrzewamy. Podajemy z posiekaną bazylią.