Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rewelacyjna na ciepło i zimno. Smak świeżych pomidorów i posiekanej bazylii ,do tego czosnkowe pieczywo. Nie można się oprzeć ;)
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 694
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 390
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 110
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 70
Mięso uwędzone metodą garnkową, 3 godziny w temperaturze 40-50 stopni Celsjus...
Odsłon: 49
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 694
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 390
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 110
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 70
Mięso uwędzone metodą garnkową, 3 godziny w temperaturze 40-50 stopni Celsjus...
Odsłon: 49
Składniki
Pomidory kroimy na mniejsze kawałki ,dusimy je na połowie oliwy. Przecieramy przez sito. Na pozostałej oliwie szklimy posiekaną cebulę i czosnek. Dodajemy przetarte pomidory i szklankę wody ,gotujemy pod przykryciem 15 min. Następnie zestawiamy z ognia i miksujemy. Przelewamy z powrotem do garnka ,podgrzewamy i doprawiamy do smaku cukrem ,solą ,pieprzem i ziołami prowansalskimi. Całość mieszamy z posiekaną bazylią i dwoma łyżkami śmietany. Podajemy ciepłe z pieczywem czosnkowym.