Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rewelacyjna na ciepło i zimno. Smak świeżych pomidorów i posiekanej bazylii ,do tego czosnkowe pieczywo. Nie można się oprzeć ;)
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 120
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4241
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11586
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6622
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5524
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13702
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 120
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4241
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11586
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6622
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5524
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13702
Składniki
Pomidory kroimy na mniejsze kawałki ,dusimy je na połowie oliwy. Przecieramy przez sito. Na pozostałej oliwie szklimy posiekaną cebulę i czosnek. Dodajemy przetarte pomidory i szklankę wody ,gotujemy pod przykryciem 15 min. Następnie zestawiamy z ognia i miksujemy. Przelewamy z powrotem do garnka ,podgrzewamy i doprawiamy do smaku cukrem ,solą ,pieprzem i ziołami prowansalskimi. Całość mieszamy z posiekaną bazylią i dwoma łyżkami śmietany. Podajemy ciepłe z pieczywem czosnkowym.