Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do przygotowania zupy użyłam szczawiu ze słoika. Pysznej kremowości nadał jej serek mascarpone.
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 63
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 63
Składniki
Obierz warzywa i dobrze opłukaj. Pokrój obrane warzywa w drobną kostkę. Do garnka wlej oliwę i podsmaż warzywa kilka minut. Wlej wodę około litra lub więcej i ugotuj wywar z warzyw z liściem laurowym i zielem angielskim około10 minut przede wszystkim do miękkości ziemniaków. Odcedź szczaw ze słoika (można szczaw podsmażyć na łyżce masła zanim trafi do zupy). Przełoż go do zupy i gotuj chwilkę. Serek mascarpone zahartuj z niewielką ilością gorącej zupy i wmieszaj do zupy. W razie potrzeby gdyby okozało się za mało kremowe - dodaj jeszcze łyżkę serka. Ugotuj jajka na pół-twardo. Dopraw zupę pieprzem i kurkumą. Podawaj z jajem i grzankami.