Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak co roku, korzystamy z tego pysznego warzywa, niedocenianego i znienawidzonego w dzieciństwie. Po latach przekonaliśmy się do jego smaku i za każdym razem próbujemy go w nowej wersji.
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 354
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 575
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1062
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 354
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 575
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1062
Składniki
Bób gotujemy do miękkości w osolonym wrzątku, przy pomocy łyżki cedzakowej wyjmujemy i obieramy, wody nie wylewamy. Ponownie przekładamy do wody z gotowania, dodajemy łyżkę śmietany i blendujemy na gładko. Następnie dodajemy ryż i gotujemy na wolnym ogniu do jego miękkości. Do smaku doprawiamy solą, pieprzem i odrobiną gałki muszkatołowej. Podajemy z posiekaną natką pietruszki.