Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak co roku, korzystamy z tego pysznego warzywa, niedocenianego i znienawidzonego w dzieciństwie. Po latach przekonaliśmy się do jego smaku i za każdym razem próbujemy go w nowej wersji.
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 1035
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 714
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4528
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 1035
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 714
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4528
Składniki
Bób gotujemy do miękkości w osolonym wrzątku, przy pomocy łyżki cedzakowej wyjmujemy i obieramy, wody nie wylewamy. Ponownie przekładamy do wody z gotowania, dodajemy łyżkę śmietany i blendujemy na gładko. Następnie dodajemy ryż i gotujemy na wolnym ogniu do jego miękkości. Do smaku doprawiamy solą, pieprzem i odrobiną gałki muszkatołowej. Podajemy z posiekaną natką pietruszki.