Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak co roku, korzystamy z tego pysznego warzywa, niedocenianego i znienawidzonego w dzieciństwie. Po latach przekonaliśmy się do jego smaku i za każdym razem próbujemy go w nowej wersji.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11911
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1311
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12550
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3701
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11911
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1311
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12550
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3701
Składniki
Bób gotujemy do miękkości w osolonym wrzątku, przy pomocy łyżki cedzakowej wyjmujemy i obieramy, wody nie wylewamy. Ponownie przekładamy do wody z gotowania, dodajemy łyżkę śmietany i blendujemy na gładko. Następnie dodajemy ryż i gotujemy na wolnym ogniu do jego miękkości. Do smaku doprawiamy solą, pieprzem i odrobiną gałki muszkatołowej. Podajemy z posiekaną natką pietruszki.