Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny , aromatyczny krem z dyni,z dodatkami podkreślającymi smak zupy. Pyszne danie na jesienny sezon.
Dla milosników cukinii i szybkiej kuchni. Obiad w 15 minut, prosty, smaczny,...
Odsłon: 5354
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47800
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165658
Dla milosników cukinii i szybkiej kuchni. Obiad w 15 minut, prosty, smaczny,...
Odsłon: 5354
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47800
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165658
Składniki
W rondlu rozgrzewamy masło,dodajemy drobno posiekane cebulę i czosnek,szklimy.
Dodajemy obraną ze skóry i pozbawioną pestek,pokrojoną w kostkę dynię oraz obrane i pokrojone w kawałki ziemniaki.
Zalewamy bulionem jarzynowym,gotujemy pod przykryciem na małym ogniu około 40 minut.
Miksujemy całość na gładki krem,doprawiamy do smaku solą,pieprzem i gałką muszkatołową.
Wlewamy śmietankę,zagotowujemy.Podajemy posypując każdą porcję posiekanym szczypiorkiem , serem parmezanem lub żółtym startym na grubej tarce lub grzankami.
Rada:Przepis na pyszne grzanki.Chleb można zostawić wcześniej na talerzyku przykryty ściereczką,aby trochę się podsuszył.Pokroić w kostkę,wsypać do miseczki,polać łyżką roztopionego masła,ulubionymi suszonymi ziołami,solą czosnkową i wymieszać.Podsmażyć na patelni na maśle do momentu,aż będą chrupkie.