Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo oryginalna, smaczna i przede wszystkim zdrowa zupa.
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2227
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18006
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 2008
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2227
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18006
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 2008
Składniki
Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić na mniejsze części i skropić sokiem z cytryny. Marchewkę i ziemniaki obrać i pokroić. Pora oczyścić, umyć, osuszyć i pokroić.
W garnku, na rozgrzanym maśle przesmażyć marchewkę, ziemniaki i pora. Dodać jabłka, zalać sokiem jabłkowym i jednym litrem wody, doprawić cukrem, solą, szczyptą pieprzu i kruszonym cynamonem.
Gotować do miękkości wszystkich składników. Wszystko zmiksować, doprowadzić do wrzenia, zabielić śmietaną i zagotować. Gotową zupę można dekorować laską cynamonu.