Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo oryginalna, smaczna i przede wszystkim zdrowa zupa.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3802
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 626
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3819
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 391
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 736
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3802
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 626
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3819
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 391
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 736
Składniki
Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić na mniejsze części i skropić sokiem z cytryny. Marchewkę i ziemniaki obrać i pokroić. Pora oczyścić, umyć, osuszyć i pokroić.
W garnku, na rozgrzanym maśle przesmażyć marchewkę, ziemniaki i pora. Dodać jabłka, zalać sokiem jabłkowym i jednym litrem wody, doprawić cukrem, solą, szczyptą pieprzu i kruszonym cynamonem.
Gotować do miękkości wszystkich składników. Wszystko zmiksować, doprowadzić do wrzenia, zabielić śmietaną i zagotować. Gotową zupę można dekorować laską cynamonu.