Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo oryginalna, smaczna i przede wszystkim zdrowa zupa.
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 5829
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 321
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13396
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2670
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 5829
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 321
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13396
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2670
Składniki
Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić na mniejsze części i skropić sokiem z cytryny. Marchewkę i ziemniaki obrać i pokroić. Pora oczyścić, umyć, osuszyć i pokroić.
W garnku, na rozgrzanym maśle przesmażyć marchewkę, ziemniaki i pora. Dodać jabłka, zalać sokiem jabłkowym i jednym litrem wody, doprawić cukrem, solą, szczyptą pieprzu i kruszonym cynamonem.
Gotować do miękkości wszystkich składników. Wszystko zmiksować, doprowadzić do wrzenia, zabielić śmietaną i zagotować. Gotową zupę można dekorować laską cynamonu.