Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kalarepa lub inaczej ,,kuloryba'' to bardzo popularne warzywo sezonowe letnie, dlatego przedstawiam propozycję zupy krem. Smacznego:)
Sprawdzony przepis na prosty i bardzo smaczny chleb, który z pewnością uda si...
Odsłon: 5055
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 609
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 2375
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 166
Sprawdzony przepis na prosty i bardzo smaczny chleb, który z pewnością uda si...
Odsłon: 5055
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 609
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 2375
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 166
Składniki
Zagotować bulion z zielem angielskim, liściem pora i liściem laurowym, przecedzić. Kalarepy obrać ze skórki i pokroić na mniejsze kawałki. Gotować do miękkości, wlać śmietankę kremówkę i zblendować całość na krem. Doprawić do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Uprażyć słonecznik na suchej patelni. Zupę podawać z prażonym słonecznikiem i kleksem kwaśnej śmietany. Smacznego;)