Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kalarepa lub inaczej ,,kuloryba'' to bardzo popularne warzywo sezonowe letnie, dlatego przedstawiam propozycję zupy krem. Smacznego:)
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5790
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1246
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12451
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5233
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5790
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1246
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12451
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5233
Składniki
Zagotować bulion z zielem angielskim, liściem pora i liściem laurowym, przecedzić. Kalarepy obrać ze skórki i pokroić na mniejsze kawałki. Gotować do miękkości, wlać śmietankę kremówkę i zblendować całość na krem. Doprawić do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Uprażyć słonecznik na suchej patelni. Zupę podawać z prażonym słonecznikiem i kleksem kwaśnej śmietany. Smacznego;)