Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupka bardzo dobra w smaku. Często gotuję zupy na skrzydełkach i zaprawiam jogurtem naturalnym.
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68969
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68969
Składniki
Zagotować wodę ze skrzydełkiem z indyka, dodać kostkę rosołową. Gotować do miękkości mięsko. Następnie wyłowić ugotowane mięso. Do gotującego się wywaru wrzucić 3 łyżki kaszy jęczmiennej, następnie startą marchewkę na małych oczkach. Później ziemniaczki pokrojone w kostkę, gotować aż ziemniaki będą miękkie. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Na końcu zabielić jogurtem naturalnym. SMACZNEGO !!!