Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna, rozgrzewająca zupa. Do tego łatwa w wykonaniu. Polecam.
Tania i łatwa w przygotowaniu potrawa. Nadaje się jako dodatek do każdego dan...
Odsłon: 93
Smaczne danie :)
Odsłon: 383
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 817
Placki kakaowe ze startymi jabłkami na obiad lub podwieczorek.
Odsłon: 327
Tania i łatwa w przygotowaniu potrawa. Nadaje się jako dodatek do każdego dan...
Odsłon: 93
Smaczne danie :)
Odsłon: 383
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 817
Placki kakaowe ze startymi jabłkami na obiad lub podwieczorek.
Odsłon: 327
Składniki
Udko umyć. Włożyć do garnka. Zalać wodą. Gdy woda zacznie wrzeć i pojawi się szum należy go zebrać. Warzywa obrać i drobno pokroić według własnego uznania. Cebule opalić nad ogniem. Natkę pietruszki opłukać i również pokroić.Kaszę przepłukać na sicie pod bieżącą wodą. Gdy minie pół godziny udko wyjąć. Wrzucić kaszę i warzywa oraz przyprawy. Gotować jeszcze jakieś 20 minut. Mięso z udka drobno pokroić i dorzucić do gotującej się zupy. Przed nalaniem na talerze cebulę usunąć.