Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna, rozgrzewająca zupa. Do tego łatwa w wykonaniu. Polecam.
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1802
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8366
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 751
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253418
Polecam.
Odsłon: 1457
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1802
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8366
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 751
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253418
Polecam.
Odsłon: 1457
Składniki
Udko umyć. Włożyć do garnka. Zalać wodą. Gdy woda zacznie wrzeć i pojawi się szum należy go zebrać. Warzywa obrać i drobno pokroić według własnego uznania. Cebule opalić nad ogniem. Natkę pietruszki opłukać i również pokroić.Kaszę przepłukać na sicie pod bieżącą wodą. Gdy minie pół godziny udko wyjąć. Wrzucić kaszę i warzywa oraz przyprawy. Gotować jeszcze jakieś 20 minut. Mięso z udka drobno pokroić i dorzucić do gotującej się zupy. Przed nalaniem na talerze cebulę usunąć.