Do góry

Zupy Przepis na:

Krupnik

Krupnik

Autor:

Przepisów i artykułów: 395 Ocena: 4901

Dodano:

Odsłon: 1528

Smaczna, rozgrzewająca zupa. Do tego łatwa w wykonaniu. Polecam.

Składniki

  • 100 g kaszy jęczmiennej
  • 1 udko z kurczaka
  • 1/4 dużej bulwy selera
  • 2 średnie marchewki
  • 1 pietruszka korzeń
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 3 średnie ziemniaki
  • 1 cebula
  • przyprawy: sól, pieprz, 2 listlki laurowe, 4 kulki ziela angielskiego, 1 łyżka "Vegety"
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Krupnik

Przygotowanie

  1. Udko umyć. Włożyć do garnka. Zalać wodą. Gdy woda zacznie wrzeć i pojawi się szum należy go zebrać. Warzywa obrać i drobno pokroić według własnego uznania. Cebule opalić nad ogniem. Natkę pietruszki opłukać i również pokroić.Kaszę przepłukać na sicie pod bieżącą wodą.
    Gdy minie pół godziny udko wyjąć. Wrzucić kaszę i warzywa oraz przyprawy. Gotować jeszcze jakieś 20 minut. Mięso z udka drobno pokroić i dorzucić do gotującej się zupy. Przed nalaniem na talerze cebulę usunąć.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń