Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna, rozgrzewająca zupa. Do tego łatwa w wykonaniu. Polecam.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 482
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 9964
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13457
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2718
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 482
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 9964
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13457
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2718
Składniki
Udko umyć. Włożyć do garnka. Zalać wodą. Gdy woda zacznie wrzeć i pojawi się szum należy go zebrać. Warzywa obrać i drobno pokroić według własnego uznania. Cebule opalić nad ogniem. Natkę pietruszki opłukać i również pokroić.Kaszę przepłukać na sicie pod bieżącą wodą. Gdy minie pół godziny udko wyjąć. Wrzucić kaszę i warzywa oraz przyprawy. Gotować jeszcze jakieś 20 minut. Mięso z udka drobno pokroić i dorzucić do gotującej się zupy. Przed nalaniem na talerze cebulę usunąć.