Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krupnik to tradycyjna polska zupa. Prosty przepis i pyszny niskokaloryczny obiad. Kasza jęczmienna pomaga w utrzymaniu zdrowej masy ciała, poprawia zdrowie serca i wspiera układ trawienny.
Proste i szybkie racuszki z jabłkami to niezawodny przepis na pożywne śniadan...
Odsłon: 25391
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19062
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 20789
Proste i szybkie racuszki z jabłkami to niezawodny przepis na pożywne śniadan...
Odsłon: 25391
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19062
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 20789
Składniki
Ja zrobiłam krupnik na kiełbasie podwawelskiej (1 laska kiełbasy). Do rondla wlać ok. 2 l wody, włożyć obraną kiełbasę pokrojoną na 4 kawałki. Gotować w osolonej wodzie. W przypadku gdy zupa jest na podudziach drobiowych najpierw zagotować i odszumować mięso. Gdy mięso jest miękkie wyjąć z rondla i obrać. Następnie dodać soli oraz pokrojone w kostkę warzywa i przepłukaną zimną wodą kaszę. Co jakiś czas dobrze wymieszać zupę aby kasza nie przywarła do dna.Kiedy kasza napęcznieje i jest miękka dodać okrojone w drobną kostkę ziemniaki. Gotować do miękkości ziemniaków, doprawić solą i pieprzem do smaku i dodać posiekaną natkę pietruszki.