Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krupnik to jedna z najpopularniejszych zup w Polsce. Podpowiadamy jak zrobić ją od postaw. Z naszym przepisem poradzą sobie nawet najwięksi kuchenni laicy.
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2645
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 4592
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102175
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6527
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2645
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 4592
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102175
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6527
Składniki
Do dużego garnka wkładamy mięso, zalewamy je wodą i gotujemy na wolnym ogniu. Cały czas pilnujemy, aby szumowina się nie zagotowała. Ściągamy ją za pomocą łyżki.
Warzywa obieramy. Na tarce ścieramy marchewkę, pietruszkę, selera. Cebulę kroimy w drobną kostkę.
Warzywa przekładamy do garnka. Dodajemy ziele angielskie i liście laurowe. Całość gotujemy przez około godzinę. Po tym czasie dodajemy kaszę jęczmienną oraz obrane, pokrojone w kostkę ziemniaki. Na koniec dajemy zieleninę i przyprawy i gotujemy przez kolejne 20 minut. Gotowe!