Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krupnik to jedna z najpopularniejszych zup w Polsce. Podpowiadamy jak zrobić ją od postaw. Z naszym przepisem poradzą sobie nawet najwięksi kuchenni laicy.
Taki kapuśniaczek to danie obiadowe. Zupa bardzo smaczna i pożywna o wyrazist...
Odsłon: 1259
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 3000
Kotlety z serka wiejskiego to pyszna, lekka propozycja, która doskonale spraw...
Odsłon: 79728
Łosoś to niezwykle zdrowa ryba, dlatego warto, aby regularnie pojawiała się n...
Odsłon: 517
Taki kapuśniaczek to danie obiadowe. Zupa bardzo smaczna i pożywna o wyrazist...
Odsłon: 1259
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 3000
Kotlety z serka wiejskiego to pyszna, lekka propozycja, która doskonale spraw...
Odsłon: 79728
Łosoś to niezwykle zdrowa ryba, dlatego warto, aby regularnie pojawiała się n...
Odsłon: 517
Składniki
Do dużego garnka wkładamy mięso, zalewamy je wodą i gotujemy na wolnym ogniu. Cały czas pilnujemy, aby szumowina się nie zagotowała. Ściągamy ją za pomocą łyżki.
Warzywa obieramy. Na tarce ścieramy marchewkę, pietruszkę, selera. Cebulę kroimy w drobną kostkę.
Warzywa przekładamy do garnka. Dodajemy ziele angielskie i liście laurowe. Całość gotujemy przez około godzinę. Po tym czasie dodajemy kaszę jęczmienną oraz obrane, pokrojone w kostkę ziemniaki. Na koniec dajemy zieleninę i przyprawy i gotujemy przez kolejne 20 minut. Gotowe!