Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krupnik to jedna z najpopularniejszych zup w Polsce. Podpowiadamy jak zrobić ją od postaw. Z naszym przepisem poradzą sobie nawet najwięksi kuchenni laicy.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 170
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3890
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 305
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 681
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 170
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3890
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 305
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 681
Składniki
Do dużego garnka wkładamy mięso, zalewamy je wodą i gotujemy na wolnym ogniu. Cały czas pilnujemy, aby szumowina się nie zagotowała. Ściągamy ją za pomocą łyżki.
Warzywa obieramy. Na tarce ścieramy marchewkę, pietruszkę, selera. Cebulę kroimy w drobną kostkę.
Warzywa przekładamy do garnka. Dodajemy ziele angielskie i liście laurowe. Całość gotujemy przez około godzinę. Po tym czasie dodajemy kaszę jęczmienną oraz obrane, pokrojone w kostkę ziemniaki. Na koniec dajemy zieleninę i przyprawy i gotujemy przez kolejne 20 minut. Gotowe!