Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krupnik to jedna z najpopularniejszych zup w Polsce. Podpowiadamy jak zrobić ją od postaw. Z naszym przepisem poradzą sobie nawet najwięksi kuchenni laicy.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3090
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422199
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2269
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3090
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422199
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2269
Składniki
Do dużego garnka wkładamy mięso, zalewamy je wodą i gotujemy na wolnym ogniu. Cały czas pilnujemy, aby szumowina się nie zagotowała. Ściągamy ją za pomocą łyżki.
Warzywa obieramy. Na tarce ścieramy marchewkę, pietruszkę, selera. Cebulę kroimy w drobną kostkę.
Warzywa przekładamy do garnka. Dodajemy ziele angielskie i liście laurowe. Całość gotujemy przez około godzinę. Po tym czasie dodajemy kaszę jęczmienną oraz obrane, pokrojone w kostkę ziemniaki. Na koniec dajemy zieleninę i przyprawy i gotujemy przez kolejne 20 minut. Gotowe!