Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, rozgrzewająca i syta zupka w chłodne dni:)
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 689
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 165
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1347
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 689
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 165
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1347
Składniki
Skrzydełka zagotować, odszumować i dodać marchew , cebulę i czosnek w kostkę, a seler i pietruszkę zetrzeć na tarce o grubszych oczkach. Wywar przyprawiamy do smaku. Następnie dodajemy kaszę i ziemniaki drobno pokrojone w kostkę. Gdy ziemniaki będą miękkie dodajemy swojski przecier z pomidorów. Po zagotowaniu odczekać,aż zupka ostygnie i dodać śmietaną. Smacznego:)