Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Syci i mocno rozgrzewa a ten z maminego przepisu jest po prostu przepyszny, jest gęsty i kleisty dzięki kurzym łapkom.
Cztery łyżki kaszy jęczmiennej zalewamy 1/2 szklanki wody i odstawiamy.
Porcje rosołowe (skrzydełka), łapki, żołądki i serduszka myjemy i oczyszczamy. Większe żołądki oraz serduszka kroimy na mniejsze kawałki. Zalewamy 3 litrami wody i gotujemy aż mięso będzie miękkie.
Dorzucamy oczyszczoną wątróbkę i gotujemy jeszcze 5 min.
W tym czasie przygotowujemy warzywa. Marchewkę, pietruszkę i selera kroimy w drobne słupki, pora w ćwierć plasterki a ziemniaki w drobną kostkę.
Do wywaru wrzucamy przygotowane warzywa (bez ziemniaków) i gotujemy 5 min.
Dorzucamy namoczoną kaszę (wraz z wodą) i gotujemy kolejne 10 min.
Po tym czasie doprawiamy zupę solą pieprzem i ewentualnie warzywkiem.
Teraz wrzucamy ziemniaki i gotujemy aż zmiękną.
Pyszny i puszysty sernik na kakaowym spodzie z polewą czekoladową posypany wi...
Odsłon: 1616
Kolorowa,niskokaloryczna i pyszna sałatka
Odsłon: 17444
Sezon grillowy w pełni, więc zachęcam do spróbowania szybkiej sałatki z seler...
Odsłon: 393
Pyszna, bardzo szybka i prosta sałatka z serkiem pleśniowym.
Odsłon: 7670
Pyszny i puszysty sernik na kakaowym spodzie z polewą czekoladową posypany wi...
Odsłon: 1616
Kolorowa,niskokaloryczna i pyszna sałatka
Odsłon: 17444
Sezon grillowy w pełni, więc zachęcam do spróbowania szybkiej sałatki z seler...
Odsłon: 393
Pyszna, bardzo szybka i prosta sałatka z serkiem pleśniowym.
Odsłon: 7670
Składniki
Cztery łyżki kaszy jęczmiennej zalewamy 1/2 szklanki wody i odstawiamy. Porcje rosołowe (skrzydełka), łapki, żołądki i serduszka myjemy i oczyszczamy. Większe żołądki oraz serduszka kroimy na mniejsze kawałki. Zalewamy 3 litrami wody i gotujemy aż mięso będzie miękkie. Dorzucamy oczyszczoną wątróbkę i gotujemy jeszcze 5 min. W tym czasie przygotowujemy warzywa. Marchewkę, pietruszkę i selera kroimy w drobne słupki, pora w ćwierć plasterki a ziemniaki w drobną kostkę. Do wywaru wrzucamy przygotowane warzywa (bez ziemniaków) i gotujemy 5 min. Dorzucamy namoczoną kaszę (wraz z wodą) i gotujemy kolejne 10 min. Po tym czasie doprawiamy zupę solą pieprzem i ewentualnie warzywkiem. Teraz wrzucamy ziemniaki i gotujemy aż zmiękną.
Przepisy Zupy
Zupy
botwinka z jajkiem w koszulce
Zupy
Zupa krem z pieczonej papryki
Zupy
Puszna zupka z młodej kapusty i kiełbaski polskiej.
Zupy
Zupa ogórkowa krem z chipsami boczkowymi
botwinka z jajkiem w koszulce
Mimo, że co roku robię botwinkę w słoikach, żeby cieszyć się jej smakiem jesi...
Odsłon: 118
Zupa krem z pieczonej papryki
Wiosna i lato to czas kiedy nasz organizm automatycznie przestawia się na lek...
Odsłon: 128