Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i delikatna zupa pełna smaku warzyw. Polecam na poświąteczne przepełnienie.
tarka
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 823
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8916
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1312
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10528
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4747
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 823
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8916
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1312
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10528
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4747
Składniki
Skrzydło z indyka, będzie się gotowało w sumie 1,5 h do miękkości. Na 30 minut przed końcem dodaje się wszystkie składniki, warzywa starte na tarce i pokrojone w kostkę pora i cebulę. Jeszcze ziemniaki, kasza, ziele, liść, sól i pieprz. Koperek dodaje się już po wyłączeniu ognia. Mięso ze skrzydła można obrać i dodać do porcji zupy. Można zjeść na kanapce. Można też posypać wyraźnymi przyprawami i podsmażyć na patelni- jako dodatek do sałatki lub przekąska.
Smacznego :)