Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjna zupa krupnik z warzywami, na pałkach z kurczaka przyprawiona odrobiną sosu sojowego. Pyszna i rozgrzewająca.
Kokosanki to mój ulubiony sposób na wykorzystanie nadmiaru białek. Tym razem...
Odsłon: 297
Święta wielkanocne to czas mazurków, bab i innych pysznych ciast. Uwielbiam...
Odsłon: 563
Kokosanki to mój ulubiony sposób na wykorzystanie nadmiaru białek. Tym razem...
Odsłon: 297
Święta wielkanocne to czas mazurków, bab i innych pysznych ciast. Uwielbiam...
Odsłon: 563
Składniki
Pałki z kurczaka umyłam i włożyłam do dużego garnka. Ziemniaki obrałam i pokroiłam w większą kostkę. Marchewki obrałam i pokroiłam w półplasterki lub drobniej. Pietruszkę obrałam i pokroiłam w drobniutką kosteczkę. Selera obrałam i pozostawiłam w jednym kawałku. Pora drobno pokroiłam. Wszystkie wymienione warzywa dodałam do garnka z mięsem. Cebulę obrałam, drobno poszatkowałam i zeszkliłam na oleju. Cebulę dodałam do garnka. Wsypałam kaszę jęczmienną i wlałam tyle wody żeby tylko przykryłam składniki. Włożyłam listek, ziele angielskie, pieprz ziarnisty, roztarty majeranek, natkę pietruszki i koperek. Zupę zagotowałam. Doprawiłam solą i pieprzem ziołowym oraz sosem sojowym. Zupę gotowałam dalej, aż wszystkie składniki były mięciutkie. Zupę oczywiście podałam na gorąco ze świeżym pieczywem.
Przepisy Zupy
Zupy
Zakwas na żurek wielkanocny
Zupy
Żurek wielkanocny
Zupy
Zupa Chrzanowa z jajkiem i skwarkami z boczku
Zupy
Polski rosół? Zupa Polski a’la Ramen
Zakwas na żurek wielkanocny
Święta coraz bliżej pora pomyśleć o nastawieniu zakwasu na żurek wielkanocny....
Odsłon: 152
Żurek wielkanocny
Żurek wielkanocny to jedna z tych potraw, której nie może zabraknąć na świąte...
Odsłon: 4052