Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjna zupa krupnik z warzywami, na pałkach z kurczaka przyprawiona odrobiną sosu sojowego. Pyszna i rozgrzewająca.
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 560
Przepyszne jako dodatek do obiadu. Bardzo dobrze smakują samodzielnie.
Odsłon: 15
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 560
Przepyszne jako dodatek do obiadu. Bardzo dobrze smakują samodzielnie.
Odsłon: 15
Składniki
Pałki z kurczaka umyłam i włożyłam do dużego garnka. Ziemniaki obrałam i pokroiłam w większą kostkę. Marchewki obrałam i pokroiłam w półplasterki lub drobniej. Pietruszkę obrałam i pokroiłam w drobniutką kosteczkę. Selera obrałam i pozostawiłam w jednym kawałku. Pora drobno pokroiłam. Wszystkie wymienione warzywa dodałam do garnka z mięsem. Cebulę obrałam, drobno poszatkowałam i zeszkliłam na oleju. Cebulę dodałam do garnka. Wsypałam kaszę jęczmienną i wlałam tyle wody żeby tylko przykryłam składniki. Włożyłam listek, ziele angielskie, pieprz ziarnisty, roztarty majeranek, natkę pietruszki i koperek. Zupę zagotowałam. Doprawiłam solą i pieprzem ziołowym oraz sosem sojowym. Zupę gotowałam dalej, aż wszystkie składniki były mięciutkie. Zupę oczywiście podałam na gorąco ze świeżym pieczywem.