Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna, sycąca zupa ugotowana na wieprzowym ogonie, taki krupnik lub zupa ogonowa, jak komu pasuje :)
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 736
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424838
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10662
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336938
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 736
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424838
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10662
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336938
Składniki
Zagotowujemy osoloną wodę, dodajemy do niej liście laurowe, ziele angielskie i wymoczony ogon wieprzowy, gotujemy do miękkości mięsa.
Gdy mięso w ogonie jest miękkie, wyjmujemy go na talerz i studzimy.
Do garnka wkładamy pokrojone w kostkę ziemniaki, pokrojony por, włoszczyznę, domową kostkę rosołową i kaszę jęczmienną. Gotujemy do miękkości ziemniaków i kaszy. W między czasie obieramy mięso z ogona, kroimy drobno.
Dodajemy do gotującej się zupy lubczyk, pokrojone mięso, przyprawiamy solą, pieprzem i papryką do smaku. Gotujemy jeszcze kilka minut i zakańczamy gotowanie.
Zupę nalewamy do talerzy i konsumujemy. Smacznego!!!