Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna, sycąca zupa ugotowana na wieprzowym ogonie, taki krupnik lub zupa ogonowa, jak komu pasuje :)
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 1512
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17850
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1917
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 1512
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17850
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1917
Składniki
Zagotowujemy osoloną wodę, dodajemy do niej liście laurowe, ziele angielskie i wymoczony ogon wieprzowy, gotujemy do miękkości mięsa.
Gdy mięso w ogonie jest miękkie, wyjmujemy go na talerz i studzimy.
Do garnka wkładamy pokrojone w kostkę ziemniaki, pokrojony por, włoszczyznę, domową kostkę rosołową i kaszę jęczmienną. Gotujemy do miękkości ziemniaków i kaszy. W między czasie obieramy mięso z ogona, kroimy drobno.
Dodajemy do gotującej się zupy lubczyk, pokrojone mięso, przyprawiamy solą, pieprzem i papryką do smaku. Gotujemy jeszcze kilka minut i zakańczamy gotowanie.
Zupę nalewamy do talerzy i konsumujemy. Smacznego!!!