Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna, sycąca zupa ugotowana na wieprzowym ogonie, taki krupnik lub zupa ogonowa, jak komu pasuje :)
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 30641
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9672
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2163
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4160
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 871
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 30641
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9672
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2163
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4160
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 871
Składniki
Zagotowujemy osoloną wodę, dodajemy do niej liście laurowe, ziele angielskie i wymoczony ogon wieprzowy, gotujemy do miękkości mięsa.
Gdy mięso w ogonie jest miękkie, wyjmujemy go na talerz i studzimy.
Do garnka wkładamy pokrojone w kostkę ziemniaki, pokrojony por, włoszczyznę, domową kostkę rosołową i kaszę jęczmienną. Gotujemy do miękkości ziemniaków i kaszy. W między czasie obieramy mięso z ogona, kroimy drobno.
Dodajemy do gotującej się zupy lubczyk, pokrojone mięso, przyprawiamy solą, pieprzem i papryką do smaku. Gotujemy jeszcze kilka minut i zakańczamy gotowanie.
Zupę nalewamy do talerzy i konsumujemy. Smacznego!!!