Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna, sycąca zupa ugotowana na wieprzowym ogonie, taki krupnik lub zupa ogonowa, jak komu pasuje :)
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 44
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 44
Składniki
Zagotowujemy osoloną wodę, dodajemy do niej liście laurowe, ziele angielskie i wymoczony ogon wieprzowy, gotujemy do miękkości mięsa.
Gdy mięso w ogonie jest miękkie, wyjmujemy go na talerz i studzimy.
Do garnka wkładamy pokrojone w kostkę ziemniaki, pokrojony por, włoszczyznę, domową kostkę rosołową i kaszę jęczmienną. Gotujemy do miękkości ziemniaków i kaszy. W między czasie obieramy mięso z ogona, kroimy drobno.
Dodajemy do gotującej się zupy lubczyk, pokrojone mięso, przyprawiamy solą, pieprzem i papryką do smaku. Gotujemy jeszcze kilka minut i zakańczamy gotowanie.
Zupę nalewamy do talerzy i konsumujemy. Smacznego!!!