Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krupnik zawsze będzie dla mnie zupą domową, babciną, jedząc którą uszy się trzęsą. Ugotować krupnik można na każdym rodzaju mięsa, pewnie można nawet i bez mięsa, ale jeśli ma być po domowemu... Ja uwielbiam krupniczek gotowany na żeberkach, z kaszą jęczmienną, bo miska takiej zupy szczególnie pasuje do jesiennej aury za oknem:)
Dzisiaj Pinsa po raz drugi, ale całkowicie i inny smak. Ser pleśniowy plus do...
Odsłon: 61
Halibut ryba warta swojej ceny, zawiera bardzo wiele drogocennych wartości od...
Odsłon: 11608
Dzisiaj Pinsa po raz drugi, ale całkowicie i inny smak. Ser pleśniowy plus do...
Odsłon: 61
Halibut ryba warta swojej ceny, zawiera bardzo wiele drogocennych wartości od...
Odsłon: 11608
Składniki
Cebulę obrać, opalić nad ogniem. Żeberka podzielić na mniejsze kawałki, ułożyć w garnku, zalać zimna wodą (2,5 litry), zagotować, zbierając szumowiny. Dodać cebulę, liście laurowe i ziele angielskie oraz związane nitką łodygi natki pietruszki. Garnek przykryć. Gotować na małym ogniu ok 2 godzin, aż mięso będzie odchodzić od kości. Cebulę i łodygi pietruszki wyjąć. Marchew, pietruszkę i seler obrać, pokroić: marchew i pietruszkę w półtalarki, seler w słupki. Wrzucić do gotującego się bulionu, gotować 5 minut, dodać kaszę, gotować 10 minut. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę, wrzucić do zupy, gotować ok 5 minut, aż będą miękkie. Jeśli zupa jest zbyt gęsta, dolać wrzącej wody i zupę zagotować. Zupę doprawić vegetą, solą i pieprzem. Pod koniec dodać posiekaną natkę pietruszki. Smacznego!
Przepisy Zupy
Zupy
zupa krem z podgrzybków
Zupy
Zupa ogórkowa
Zupy
Wielkanocy żurek w chlebku
Zupy
Zupa Minestrone
zupa krem z podgrzybków
Dobrze jest się rozgrzać porcją gorącej zupy, a gdy z ostatniego sezonu zosta...
Odsłon: 65
Zupa ogórkowa
Pyszna zupa ogórkowa, która x dziecinstwa pamięta chyba każdy z nas, ten słod...
Odsłon: 53