Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywna zupa w bezmięsnym wydaniu. Aromat pieprzu białowieskiego wspaniale komponuje się z pozostałymi składnikami.
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 99228
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 1176
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5125
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13852
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 99228
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 1176
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5125
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13852
Składniki
Pory kroimy w piórka. Seler, pietruszkę i ziemniaki kroimy w kostkę. Marchew w pół talarki. Kabanosy kroimy na małe kawałki. Pomidory sparzamy, obieramy ze skóry, kroimy w paski. Natkę drobno siekamy. Warzywa (bez pomidorów) i kabanosy smażymy na maśle, zalewamy wrzątkiem (1,5 litra), dodajemy liście laurowe, ziele angielskie, pieprz białowieski, gotujemy około 15 min. Po tym czasie wsypujemy kaszę i gotujemy do jej miękkości. Następnie dodajemy pomidory, gotujemy jeszcze 10 min. Na koniec wsypujemy natkę, do smaku doprawiamy solą i pieprzem.