Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krupnik z kaszą orkiszową
Wiosną jajka smakują najlepiej.
Odsłon: 6216
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 3647
Wiosną jajka smakują najlepiej.
Odsłon: 6216
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 3647
Składniki
- Do garnka wlać wodę, dodać porcje rosołowe i gotować około 15 minut. -Dodać warzywa (marchewkę,seler natkę pietruszki oraz czosnek) oraz ziele angielskie, liść laurowy i piramidkę smaku. - Gotować około pół godzin. - Dodajemy kaszę i gotujemy ją 15 minut). - Pod koniec gotowania wyciągamy warzywa i trzemy je na tarce jarzynowej. - Mięso wyciągamy i obieramy w kawałki. - W międzyczasie wrzucamy pokrojone w kostkę ziemniaki, dodajemy starowane warzywa i mięso rozrobione. - Doprawiamy dolą i pieprzem. Całość zasypujemy natką pietruszki.