Do góry

Zupy Przepis na:

Krupnik z kaszą orkiszową

Krupnik z kaszą orkiszową

Autor:

Przepisów i artykułów: 222 Ocena: 11064

Dodano:

Odsłon: 664

Krupnik z kaszą orkiszową

Składniki

  • 2,5 l wody
  • 1 kg porcji rosołowych
  • ćwiartka selera
  • 1 duża pietruszka
  • dwie marchewki
  • ziemniaki 2 sztuki
  • kasza orkiszowa 1 torebka
  • liść laurowy
  • ziele angielskie
  • piramidka smaku
  • ząbek czosnku
  • sól
  • pieprz
  • garść pokrojonej świeżej natki pietruszki
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Krupnik z kaszą orkiszową

Przygotowanie

  1. - Do garnka wlać wodę, dodać porcje rosołowe i gotować około 15 minut.

    -Dodać warzywa (marchewkę,seler natkę pietruszki oraz czosnek) oraz ziele angielskie, liść laurowy i piramidkę smaku.

    - Gotować około pół godzin.

    - Dodajemy kaszę i gotujemy ją 15 minut).

    - Pod koniec gotowania wyciągamy warzywa i trzemy je na tarce jarzynowej.

    - Mięso wyciągamy i obieramy w kawałki.

    - W międzyczasie wrzucamy pokrojone w kostkę ziemniaki, dodajemy starowane warzywa i mięso rozrobione.

    - Doprawiamy dolą i pieprzem. Całość zasypujemy natką pietruszki.

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń