Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna zupa z sezonowymi grzybami kurkami. Polecam:)!!!
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 9534
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 5940
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 2618
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 9534
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 5940
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 2618
Składniki
*Wywar: Do garnka przelać wodę, włożyć kostkę grzybową, dodać masło i przyprawy.
Wywar zagotować i gotować przez ok. 10 minut.
*Smażenie: Kurki umyć, oczyścić i poprzekrawać na mniejsze kawałki. Cebulki szalotki obrać i pokroić w drobną kostkę. Na patelni roztopić masło i zeszklić na nim pokrojone szalotki. Później dodać kurki i wszystko razem smażyć przez ok. 10 minut. Przesmażone kurki przełożyć do gotującego się wywaru i gotować do miękkości.
*Wykończenie: Koper umyć, drobno posiekać i dodać do zupy (część można zostawić do dekoracji). Na koniec do zupy dodać serki i doprawić do smaku. Przed podaniem zupę przemieszać.