Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna zupa z sezonowymi grzybami kurkami. Polecam:)!!!
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5264
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 830
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11681
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5048
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1293
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5264
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 830
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11681
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5048
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1293
Składniki
*Wywar: Do garnka przelać wodę, włożyć kostkę grzybową, dodać masło i przyprawy.
Wywar zagotować i gotować przez ok. 10 minut.
*Smażenie: Kurki umyć, oczyścić i poprzekrawać na mniejsze kawałki. Cebulki szalotki obrać i pokroić w drobną kostkę. Na patelni roztopić masło i zeszklić na nim pokrojone szalotki. Później dodać kurki i wszystko razem smażyć przez ok. 10 minut. Przesmażone kurki przełożyć do gotującego się wywaru i gotować do miękkości.
*Wykończenie: Koper umyć, drobno posiekać i dodać do zupy (część można zostawić do dekoracji). Na koniec do zupy dodać serki i doprawić do smaku. Przed podaniem zupę przemieszać.