Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna zupa z sezonowymi grzybami kurkami. Polecam:)!!!
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 2145
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 7047
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 1140
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 2145
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 7047
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 1140
Składniki
*Wywar: Do garnka przelać wodę, włożyć kostkę grzybową, dodać masło i przyprawy.
Wywar zagotować i gotować przez ok. 10 minut.
*Smażenie: Kurki umyć, oczyścić i poprzekrawać na mniejsze kawałki. Cebulki szalotki obrać i pokroić w drobną kostkę. Na patelni roztopić masło i zeszklić na nim pokrojone szalotki. Później dodać kurki i wszystko razem smażyć przez ok. 10 minut. Przesmażone kurki przełożyć do gotującego się wywaru i gotować do miękkości.
*Wykończenie: Koper umyć, drobno posiekać i dodać do zupy (część można zostawić do dekoracji). Na koniec do zupy dodać serki i doprawić do smaku. Przed podaniem zupę przemieszać.