Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna zupa z sezonowymi grzybami kurkami. Polecam:)!!!
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3551
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 1447
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1074
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 197
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3551
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 1447
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1074
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 197
Składniki
*Wywar: Do garnka przelać wodę, włożyć kostkę grzybową, dodać masło i przyprawy.
Wywar zagotować i gotować przez ok. 10 minut.
*Smażenie: Kurki umyć, oczyścić i poprzekrawać na mniejsze kawałki. Cebulki szalotki obrać i pokroić w drobną kostkę. Na patelni roztopić masło i zeszklić na nim pokrojone szalotki. Później dodać kurki i wszystko razem smażyć przez ok. 10 minut. Przesmażone kurki przełożyć do gotującego się wywaru i gotować do miękkości.
*Wykończenie: Koper umyć, drobno posiekać i dodać do zupy (część można zostawić do dekoracji). Na koniec do zupy dodać serki i doprawić do smaku. Przed podaniem zupę przemieszać.