Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na góralską zupę z kiszoną kapustą.
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 372
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 814
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3448
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 118
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 172
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 372
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 814
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3448
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 118
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 172
Składniki
Żeberka wkładamy do garnka, zalewamy 1,5 litra wody i zagotowujemy. Marchewkę i pietruszkę obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Dodajemy do mięsa.
Kapustę szatkujemy i wkładamy do gotujących się żeberek, dodajemy ziele angielskie i liście laurowe. Gotujemy do miękkości.
Wyjmujemy żeberka, usuwamy kości i wrzucamy mięso z powrotem do zupy. Dodajemy posiekany czosnek, kminek i majeranek. Doprawiamy solą i pieprzem.
Na rozgrzanej patelni smażymy posiekany boczek z cebulą. Osobno gotujemy obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Do zupy wrzucamy boczek z cebulą i ziemniaki. Chwilę razem gotujemy.