Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na góralską zupę z kiszoną kapustą.
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 193
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1178
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1223
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13337
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 193
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1178
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1223
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13337
Składniki
Żeberka wkładamy do garnka, zalewamy 1,5 litra wody i zagotowujemy. Marchewkę i pietruszkę obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Dodajemy do mięsa.
Kapustę szatkujemy i wkładamy do gotujących się żeberek, dodajemy ziele angielskie i liście laurowe. Gotujemy do miękkości.
Wyjmujemy żeberka, usuwamy kości i wrzucamy mięso z powrotem do zupy. Dodajemy posiekany czosnek, kminek i majeranek. Doprawiamy solą i pieprzem.
Na rozgrzanej patelni smażymy posiekany boczek z cebulą. Osobno gotujemy obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Do zupy wrzucamy boczek z cebulą i ziemniaki. Chwilę razem gotujemy.