Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na góralską zupę z kiszoną kapustą.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 256
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1020
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4076
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 256
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1020
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4076
Składniki
Żeberka wkładamy do garnka, zalewamy 1,5 litra wody i zagotowujemy. Marchewkę i pietruszkę obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Dodajemy do mięsa.
Kapustę szatkujemy i wkładamy do gotujących się żeberek, dodajemy ziele angielskie i liście laurowe. Gotujemy do miękkości.
Wyjmujemy żeberka, usuwamy kości i wrzucamy mięso z powrotem do zupy. Dodajemy posiekany czosnek, kminek i majeranek. Doprawiamy solą i pieprzem.
Na rozgrzanej patelni smażymy posiekany boczek z cebulą. Osobno gotujemy obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Do zupy wrzucamy boczek z cebulą i ziemniaki. Chwilę razem gotujemy.