Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takiej pysznej kwaśnicy jeszcze nie jadłeś/aś, idealna dla osób ,które były na imprezie i szybko muszą stanąć na nogi czyli idealna na kaca. Polecam ,gdyż tą kwaśnicę gotowała prawdziwa góralka z Witowa, u której gościłam. Jej przepis jest stary jak świat ,przekazywany z pokolenia na pokolenie. POD PRZEPISEM JEST LINK DO FILMIKU . SERDECZNIE ZAPRASZAM NA MÓJ KANAŁNA YOUTUBE -MANGIARE U EWKI
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1034
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2010
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 474
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1034
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2010
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 474
Składniki
Kartofle solimy i nastawiamy do gotowania. W drugim garnku wlewamy 2 litry wody wrzucamy nasze pokrojone wędzone żeberka. Pozostawiamy do zagotowania i musimy je trochę pogotować.
Teraz dodajemy nasze obrane warzywa oraz podsmażoną cebulę. Cebulę dzielimy na pół i tak smażymy na patelni . Dodajemy suszone grzyby i przyprawy. Gotujemy około 40 minut
Po 40 minutach dodajemy sok z kiszonej kapusty i garść kapusty, doprawiamy kminkiem. Pozostawiamy do gotowania na około 15 minut.
Kwaśnicę doprawiamy solą i czarnym pieprzem. Serwujemy z gotowanymi kartoflami . Zapraszam do obejrzenia filmiku. Link tu na dole.