Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zawsze zachwycam się smakiem tradycyjnej kwaśnicy podczas wyjazdów na południe Polski. Próbowałam odtworzyć ją w domu. Choć była pyszna, to jednak smak nie ten, choć bardzo zbliżony.
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 805
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 174
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 109
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1042
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 805
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 174
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 109
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1042
Składniki
Do garnka wlać wodę, włożyć umyte i pokrojone kości karkowe oraz mostek i gotować około 30 minut od zagotowania. Następnie dodać ziele angielskie, liście laurowe oraz pieprz, czosnek drobno posiekany i sól i nadal gotować aż mięso będzie prawie miękkie. Marchew i pietruszkę obrać, umyć i pokroić w kostkę, dodać do wywaru razem z grzybami. Gotować do miękkości a potem dodać pokrojoną kapustę oraz wlać sok z kapusty. Wszystko gotować do miękkości kapusty, dodać pokrojony w paski boczek. Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w kostkę i ugotować w osobnym naczyniu w osolonej wodzie. Ugotowane ziemniaki dodać do kwaśnicy i całość gotować jeszcze kilka minut. W razie potrzeby doprawić jeszcze do smaku ( można dodać kucharka w płynie ) i podawać na gorąco z pieczywem.