Do góry

Zupy Przepis na:

Kwaśnica w dyni

Kwaśnica w dyni

Autor:

Przepisów i artykułów: 498 Ocena: 6232

Dodano:

Odsłon: 383

Kwaśnica jest wspaniała na upalne dni.

Składniki

  • 1 kg. kapusty kiszonej
  • 1 kg. boczku wędzonego lub wędzonych żeberek
  • 3 cebule
  • 4 ząbki czosnku
  • Sól
  • pieprz czarny mielony i w ziarnach
  • liście laurowe
  • Ziele angielskie
  • 4 ziemniaki
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kapustę gotujemy z przyprawami.
    W osobnym małym garnku gotujemy ziemniaki w osolonej wodzie, pokrojone w kosteczkę.
    Na patelni smażymy pokrojoną wędzonkę z cebulą i wciśniętym czosnkiem. Doprawiamy do smaku.

    Gdy kapusta zmięknie, można dodać do niej ugotowane ziemniaki i składniki z patelni.
    Wszystko razem gotujemy jeszcze chwilę, aby smaki połączyły się. Jeśli trzeba doprawiamy.

    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kuchmariola63 05 września Ciekawa jestem czy po zjedzeniu kwaśnicy, dynię można wykorzystać :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń