Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i sycąca. Idealna propozycja na rozgrzewający obiad.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 5055
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 419440
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 5055
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 419440
Składniki
Żeberka zalej 2,5 l wody. Dodaj liście i ziele. Zagotuj. Kapustę posiekaj, zalej szklanką wody i gotuj do czasu aż zmięknie. Marchew obierz i zetrzyj na grubych oczkach. Dodaj do mięsa, gotuj przez pół godziny. Kiełbasę pokrój w półplasterki, cebulę w kostkę. Podsmaż na patelni do czasu aż się zeszkli. Obrane ziemniaki pokrój w kostkę. Do zupy dodaj kiełbasę i cebulę. Gotuj przez kwadrans. Dodaj ziemniaki, gotuj jeszcze przez 15 minut. Dołóż kapustę, chwilę gotuj. Dopraw do smaku solą, pieprzem i słodką papryką. Dopraw majerankiem.