Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i sycąca. Idealna propozycja na rozgrzewający obiad.
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3939
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19930
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 3053
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4271
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3939
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19930
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 3053
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4271
Składniki
Żeberka zalej 2,5 l wody. Dodaj liście i ziele. Zagotuj. Kapustę posiekaj, zalej szklanką wody i gotuj do czasu aż zmięknie. Marchew obierz i zetrzyj na grubych oczkach. Dodaj do mięsa, gotuj przez pół godziny. Kiełbasę pokrój w półplasterki, cebulę w kostkę. Podsmaż na patelni do czasu aż się zeszkli. Obrane ziemniaki pokrój w kostkę. Do zupy dodaj kiełbasę i cebulę. Gotuj przez kwadrans. Dodaj ziemniaki, gotuj jeszcze przez 15 minut. Dołóż kapustę, chwilę gotuj. Dopraw do smaku solą, pieprzem i słodką papryką. Dopraw majerankiem.