Do góry

Zupy Przepis na:

Kwaśnica z kiełbasą

Kwaśnica z kiełbasą

Autor:

Przepisów i artykułów: 260 Ocena: 3899

Dodano:

Odsłon: 11268

Pyszna i sycąca. Idealna propozycja na rozgrzewający obiad.

Składniki

5-6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Kwaśnica z kiełbasą

Przygotowanie

  1. Żeberka zalej 2,5 l wody. Dodaj liście i ziele. Zagotuj. Kapustę posiekaj, zalej szklanką wody i gotuj do czasu aż zmięknie. Marchew obierz i zetrzyj na grubych oczkach. Dodaj do mięsa, gotuj przez pół godziny. Kiełbasę pokrój w półplasterki, cebulę w kostkę. Podsmaż na patelni do czasu aż się zeszkli. Obrane ziemniaki pokrój w kostkę. Do zupy dodaj kiełbasę i cebulę. Gotuj przez kwadrans. Dodaj ziemniaki, gotuj jeszcze przez 15 minut. Dołóż kapustę, chwilę gotuj. Dopraw do smaku solą, pieprzem i słodką papryką. Dopraw majerankiem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń