Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś mam dla państwa propozycję w formie kwaśnej zupy kapuśniak na żeberkach wieprzowych, lubicie ? Jeśli kapuśniak to już sprawdziłam najsmaczniejszy jednak jest na żeberkach i to najlepiej gdy są takie z chrząstką
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5620
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 936
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 239
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27095
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 62
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5620
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 936
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 239
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27095
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 62
Składniki
Do garnka wlać półtora litra wody chyba że ktoś nie lubi gęstej to wtedy więcej wody, do wody przełożyć pokrojone na części i wypłukane żeberka oraz marchew pokrojoną dowolnie, ziela angielskie i liście laurowe. Od czasu gdy wywar się zagotuje zmniejszyć ogień, zebrać powstałe szumowiny i na wolnym gotować do miękkości żeberek. Jak żeberka są już miękkie dodać ziemniaki pokrojone w grubszą kostkę oraz przyprawę uniwersalną i gotować na wolnym ogniu do miękkości dodanych ziemniaków
Gdy ziemniaki w wywarze z żeberkami są już wystarczająco miękkie wtedy dodać pokrojoną drobno dobrą kapustę ( najlepsza swojska lecz jeżeli nie mamy można kupną tylko trzeba dobrze się znać aby nie była zaprawiana octem ). Z dodaną kapustą gotować na wolnym ogniu do czasu aż kapusta będzie miękka. W trakcie gotowania gdy kapusta jest już prawie miękka dodać majeranek, zamieszać i chwilkę jeszcze pogotować
Jak już dodana kapusta do wywaru z żeberkami i ziemniakami jest wystarczająco miękka wtedy wsypać pieprz ziołowy i doprawić według swego smaku przyprawą uniwersalną zagotować i zdjąć z ognia. Każda zupa czym bardziej na mniejszym ogniu gotowana tym bardziej będzie klarowna nie mętna
Ugotowany kwaśny kapuśniak razem z żeberkiem najlepiej smakuje gdy w trakcie zajadania wsypiemy do talerza dużą ilość pieprzu ziołowego wtedy zupa smakuje rewelacyjnie. Jeżeli ktoś z państwa lubi kapuśniak i na dodatek kwaśny to polecam serdecznie, smak zupy i nasze podniebienia będzie zachwycone