Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś mam dla państwa propozycję w formie kwaśnej zupy kapuśniak na żeberkach wieprzowych, lubicie ? Jeśli kapuśniak to już sprawdziłam najsmaczniejszy jednak jest na żeberkach i to najlepiej gdy są takie z chrząstką
Idealna na różne okazje.
Odsłon: 20340
Moja dzisiejsza ciap kapusta jest przygotowana do zagęszczonego sosu z pieczo...
Odsłon: 77
Dzisiaj coś sprawdzonego gdyż kuchnia indyjska jest smaczna i lubiana
Odsłon: 255
Ta wersja makaronu, to jest trochę cięższa niż poprzednia, ale jeśli chodzi o...
Odsłon: 282
W kuchni zawsze odnajdujemy wyjątkową harmonię smaków, a przygotowanie proste...
Odsłon: 215
Idealna na różne okazje.
Odsłon: 20340
Moja dzisiejsza ciap kapusta jest przygotowana do zagęszczonego sosu z pieczo...
Odsłon: 77
Dzisiaj coś sprawdzonego gdyż kuchnia indyjska jest smaczna i lubiana
Odsłon: 255
Ta wersja makaronu, to jest trochę cięższa niż poprzednia, ale jeśli chodzi o...
Odsłon: 282
W kuchni zawsze odnajdujemy wyjątkową harmonię smaków, a przygotowanie proste...
Odsłon: 215
Składniki
Do garnka wlać półtora litra wody chyba że ktoś nie lubi gęstej to wtedy więcej wody, do wody przełożyć pokrojone na części i wypłukane żeberka oraz marchew pokrojoną dowolnie, ziela angielskie i liście laurowe. Od czasu gdy wywar się zagotuje zmniejszyć ogień, zebrać powstałe szumowiny i na wolnym gotować do miękkości żeberek. Jak żeberka są już miękkie dodać ziemniaki pokrojone w grubszą kostkę oraz przyprawę uniwersalną i gotować na wolnym ogniu do miękkości dodanych ziemniaków
Gdy ziemniaki w wywarze z żeberkami są już wystarczająco miękkie wtedy dodać pokrojoną drobno dobrą kapustę ( najlepsza swojska lecz jeżeli nie mamy można kupną tylko trzeba dobrze się znać aby nie była zaprawiana octem ). Z dodaną kapustą gotować na wolnym ogniu do czasu aż kapusta będzie miękka. W trakcie gotowania gdy kapusta jest już prawie miękka dodać majeranek, zamieszać i chwilkę jeszcze pogotować
Jak już dodana kapusta do wywaru z żeberkami i ziemniakami jest wystarczająco miękka wtedy wsypać pieprz ziołowy i doprawić według swego smaku przyprawą uniwersalną zagotować i zdjąć z ognia. Każda zupa czym bardziej na mniejszym ogniu gotowana tym bardziej będzie klarowna nie mętna
Ugotowany kwaśny kapuśniak razem z żeberkiem najlepiej smakuje gdy w trakcie zajadania wsypiemy do talerza dużą ilość pieprzu ziołowego wtedy zupa smakuje rewelacyjnie. Jeżeli ktoś z państwa lubi kapuśniak i na dodatek kwaśny to polecam serdecznie, smak zupy i nasze podniebienia będzie zachwycone