Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oryginalne leczo to papryka, cebula i pomidory. Ja dodaję jeszcze kabaczka i kiełbaskę.Wyśmienite danie jednogarnkowe.
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4480
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5911
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1370
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12709
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4480
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5911
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1370
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12709
Składniki
Kiełbasę pokroic w półplastry, przesmażyc. Dodac cebulę pokrojoną w półplastry, rozgnieciony czosnek i chili. Poddusic do zeszklenia cebuli. Przełożyc do dużego garnka. Podlac niewielką ilością wody.
Obranego kabaczka pokroic w grubą kostkę, dodac do kiełbasy, dusic do zeszklenia.
Pomidory sparzyc, obrac ze skórki, grubo pokroic. Połączyc z kabaczkiem.
Na koniec dodac paprykę pokrojoną w grubą kostkę i koncentrat. Krótko całośc jeszcze poddusic. Przyprawic solą do smaku. Podawac z pieczywem lub ryżem. Smacznego.