Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3884
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 634
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3848
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 415
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3884
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 634
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3848
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 415
Składniki
Drobno pokrojoną cebulę podsmażyć na złoty kolor (2-3 minuty). Dodać pokrojone pieczarki i smażyć przez kolejne 10 minut.
Obraną, oczyszczoną z nasion i pokrojoną w kostkę cukinię oraz paprykę, smażymy z pieczarkami przez kolejne 10 minut. W trakcie dodajemy ok ½ -1 szklanki wody.
Gdy cukinia z papryką będą już pół-miękkie, dodać 3 sparzone wcześniej, obrane i pokrojone w kostkę pomidory.
Na zakończenie dodając 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego i przyprawiając bazylią, pieprzem i solą, gotować jeszcze przez około 3-4 minut.