Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
lekka i bardzo smaczna zupa bez śmietany.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 166
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 210
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1293
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 514
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 166
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 210
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1293
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 514
Składniki
W dużym garnku zalewamy wodą Marchewkę, pietruszkę, seler, kmin, ziele angielskie, liście laurowe, dodajemy masło i sól, gotujemy przez 10 minut, na średnim ogniu. Międzyczasie ziemniaki kroimy w drobną kostkę i dodajemy do naszej zupy i gotujemy kolejne 10 minut. Dodajemy kalafior rozdrobniony na małe różyczki. Z naszego garnka wyciągamy ugotowaną marchewkę, pietruszkę i seler, kroimy na mniejsze części i wrzucamy z powrotem do zupy (można je pokroić na samym początku) i gotujemy kolejne 10 minut. Pod koniec gotowania dodajemy posiekany koperek i natkę pietruszki. Zupę możemy podawać w wersji czystej z chlebkiem jak na zdjęciu, lub z łyżka śmietany.