Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
lekka i bardzo smaczna zupa bez śmietany.
Przepis na delikatne i soczyste medaliony cielęce podane z aromatycznym sosem...
Odsłon: 65
Sezon kurkowy dobiega końca , propozycja prostego dania , które przygotuje ka...
Odsłon: 48
Póki jeszcze możemy, korzystajmy ze świeżych ziół. Zazwyczaj z bazylii robiła...
Odsłon: 153
Przepis na delikatne i soczyste medaliony cielęce podane z aromatycznym sosem...
Odsłon: 65
Sezon kurkowy dobiega końca , propozycja prostego dania , które przygotuje ka...
Odsłon: 48
Póki jeszcze możemy, korzystajmy ze świeżych ziół. Zazwyczaj z bazylii robiła...
Odsłon: 153
Składniki
W dużym garnku zalewamy wodą Marchewkę, pietruszkę, seler, kmin, ziele angielskie, liście laurowe, dodajemy masło i sól, gotujemy przez 10 minut, na średnim ogniu. Międzyczasie ziemniaki kroimy w drobną kostkę i dodajemy do naszej zupy i gotujemy kolejne 10 minut. Dodajemy kalafior rozdrobniony na małe różyczki. Z naszego garnka wyciągamy ugotowaną marchewkę, pietruszkę i seler, kroimy na mniejsze części i wrzucamy z powrotem do zupy (można je pokroić na samym początku) i gotujemy kolejne 10 minut. Pod koniec gotowania dodajemy posiekany koperek i natkę pietruszki. Zupę możemy podawać w wersji czystej z chlebkiem jak na zdjęciu, lub z łyżka śmietany.