Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
lekka i bardzo smaczna zupa bez śmietany.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 436
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2778
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 917
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1665
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14496
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 436
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2778
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 917
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1665
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14496
Składniki
W dużym garnku zalewamy wodą Marchewkę, pietruszkę, seler, kmin, ziele angielskie, liście laurowe, dodajemy masło i sól, gotujemy przez 10 minut, na średnim ogniu. Międzyczasie ziemniaki kroimy w drobną kostkę i dodajemy do naszej zupy i gotujemy kolejne 10 minut. Dodajemy kalafior rozdrobniony na małe różyczki. Z naszego garnka wyciągamy ugotowaną marchewkę, pietruszkę i seler, kroimy na mniejsze części i wrzucamy z powrotem do zupy (można je pokroić na samym początku) i gotujemy kolejne 10 minut. Pod koniec gotowania dodajemy posiekany koperek i natkę pietruszki. Zupę możemy podawać w wersji czystej z chlebkiem jak na zdjęciu, lub z łyżka śmietany.