Do góry

Zupy Przepis na:

Lekka zupa koperkowa

Lekka zupa koperkowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 2310 Ocena: 51299

Dodano:

Odsłon: 16626

Lekka zupa koperkowa

Składniki

  • 3 młode marchewki
  • 1 pietruszka
  • 1 mały seler
  • 2 szalotki
  • 100 g ryżu
  • 1/2 łyżki masła klarowanego
  • 1 pęczek koperku
  • 50 ml mleka 1,5%
  • sól, pieprz
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Lekka zupa koperkowa

Przygotowanie

  1. Marchew, pietruszkę i seler ścieramy na tarce do jarzyn.

    Szalotkę siekamy i razem z jarzynami i ryżem podsmażamy na rozgrzanym tłuszczu.

    Oprószamy solą, zalewamy wrzątkiem (1,5l ) i gotujemy do miękkości ryżu. Dodajemy posiekany koperek, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.

    Zabielamy mlekiem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (18)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń