Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W jadłospisie mojej rodziny zupy są ważnym elementem naszego żywienia. Często są one niedoceniane lub przyrządzane bardzo tradycyjnie czyli ciężko. Zupy typu krem robią ostatnio furorę zwłaszcza w restauracjach. Również zupy wegetariańskie są warte propagowania. W tym przepisie proponuję połączyć naszą tradycję z nowoczesnym trendem wegetariańskim. Polską zupę typu flaki przedstawiam w lekkiej formie wegetariańskiej
Obieraczka do warzyw, nóż do krojenia warzyw
Polecam proste, szybkie i pożywne danie - jajka w sosie koperkowym. Smaczny s...
Odsłon: 97
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 137
Szybkie i proste babeczki bez użycia miksera.
Odsłon: 264
Polecam proste, szybkie i pożywne danie - jajka w sosie koperkowym. Smaczny s...
Odsłon: 97
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 137
Szybkie i proste babeczki bez użycia miksera.
Odsłon: 264
Składniki
Obieramy warzywa i ścieramy na tarce na dużych oczkach, czosnek kroimy w plasterki.
Grzyby musimy pokroić w paski by przypominały typowe mięsne flaki. Przed pokrojeniem parzę grzyby wrzątkiem lub zalewał je i zostawiam na 2 minuty.
Do garnka wlewam około 2l wody wrzucam liście laurowe, pieprz, ziele angielskie i gotujemy. Do gotowanej wody wrzucamy wszystkie składniki solimy, pieprzymy do smaku. Gotujemy tak długo aż wszystkie składniki są tak miekkie jak nam to odpowieada. W tytule są lekkie flaki, ponieważ jak widzicie są one robione bez dodawania ciężkiej zasmażki robionej z tłuszczu. No i oczywiście LUBCZYK robi swoje i daje super smak. Zapraszam do robienia i kosztowania i jak będzie smakowało to proszę o komentarze i polecenia . Proste składniki gotowane sercem - Smacznego