Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa z młodych warzyw to idealna propozycja na upalne dni , jest lekka zdrowa i smaczna, dodająca energii na cały dzień. Polecam
garnek, nóż, deska do krojenia, ręcznik papierowy,
Obiad noworoczny nie musi składać się z wykwintnego i długo gotowanego mięsa....
Odsłon: 11350
To więcej niż zwykła woda – to prawdziwy detoks w szklance! Sprawdź przepis i...
Odsłon: 323
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 351
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 88
Rozgrzewająca zupa z tortellini to idealne danie na chłodniejsze dni, które z...
Odsłon: 458
Obiad noworoczny nie musi składać się z wykwintnego i długo gotowanego mięsa....
Odsłon: 11350
To więcej niż zwykła woda – to prawdziwy detoks w szklance! Sprawdź przepis i...
Odsłon: 323
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 351
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 88
Rozgrzewająca zupa z tortellini to idealne danie na chłodniejsze dni, które z...
Odsłon: 458
Składniki
Cebulę obrać i pokroić w kostkę, zeszklić na maśle klarownym. Marchewkę i pietruszkę obrać i pokroić w półplasterki, fasolkę szparagową opłukać i pokroić w mniejsze kawałki. Paprykę po oczyszczeniu z gniazd nasiennych pokroić w kostkę. Kapustę przekroić na ćwiartki i pokroić na różnej wielkości kawałki. Ziemniaki obrać , opłukać i pokroić w większą kostkę. Do zeszklonej cebuli dodać pokrojoną marchewkę oraz pietruszkę , smażyć około 3 minut mieszając, dodać pokrojoną paprykę oraz fasolkę szparagową ,smażyć kolejne 3 minuty. Do podsmażonych warzyw wlać ugotowany wcześniej bulion, dodać pokrojone ziemniaki oraz kapustę, majeranek roztarty w dłoniach, ziele angielskie , liść laurowy, i szczyptę kminku . Gotować około 25 minut na małym ogniu palnika. Doprawić pieprzem i solą oraz opcjonalnie sokiem z cytryny. Podawać z pieczywem. Smacznego Rada; Zupę można zabielić śmietaną wymieszaną z mąką, lub zagęścić lekką zasmażką.
Przygotowanie warzyw.
Zupa gotowa do podania.