Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa z młodych warzyw to idealna propozycja na upalne dni , jest lekka zdrowa i smaczna, dodająca energii na cały dzień. Polecam
garnek, nóż, deska do krojenia, ręcznik papierowy,
Naleśniki z serem zawsze przypominają mi najcudowniejsze smaki dzieciństwa. T...
Odsłon: 69
Rosół często gości na świątecznym stole. Cieszy się nieustająco ogromną popul...
Odsłon: 122
Prażuchy to gotowane ziemniaki z dodatkiem mąki pszennej którą dodaje się pod...
Odsłon: 107
Naleśniki z serem zawsze przypominają mi najcudowniejsze smaki dzieciństwa. T...
Odsłon: 69
Rosół często gości na świątecznym stole. Cieszy się nieustająco ogromną popul...
Odsłon: 122
Prażuchy to gotowane ziemniaki z dodatkiem mąki pszennej którą dodaje się pod...
Odsłon: 107
Składniki
Cebulę obrać i pokroić w kostkę, zeszklić na maśle klarownym. Marchewkę i pietruszkę obrać i pokroić w półplasterki, fasolkę szparagową opłukać i pokroić w mniejsze kawałki. Paprykę po oczyszczeniu z gniazd nasiennych pokroić w kostkę. Kapustę przekroić na ćwiartki i pokroić na różnej wielkości kawałki. Ziemniaki obrać , opłukać i pokroić w większą kostkę. Do zeszklonej cebuli dodać pokrojoną marchewkę oraz pietruszkę , smażyć około 3 minut mieszając, dodać pokrojoną paprykę oraz fasolkę szparagową ,smażyć kolejne 3 minuty. Do podsmażonych warzyw wlać ugotowany wcześniej bulion, dodać pokrojone ziemniaki oraz kapustę, majeranek roztarty w dłoniach, ziele angielskie , liść laurowy, i szczyptę kminku . Gotować około 25 minut na małym ogniu palnika. Doprawić pieprzem i solą oraz opcjonalnie sokiem z cytryny. Podawać z pieczywem. Smacznego Rada; Zupę można zabielić śmietaną wymieszaną z mąką, lub zagęścić lekką zasmażką.
Przygotowanie warzyw.
Zupa gotowa do podania.