Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki chłodnik serwuję w upały,orzeźwiający i lekki:)
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326162
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12013
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16631
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5370
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326162
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12013
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16631
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5370
Składniki
Sok z buraków wymieszać z maślanką i śmietaną.Przyprawić do smaku solą i cukrem pudrem.
Koperek i szczypiorek drobno posiekać.Ogórek obrać i wraz z rzodkiewkami pociąć w niewielką kostkę.
Posiekane zioła oraz rozdrobnione warzywa wymieszać z chłodnikiem.Całość wstawić do lodówki na co najmniej 2 godziny.W tym czasie posiekaną botwinkę włożyć na 2 minuty do wrzącej,lekko posolonej wody.Wyjąć i dokładnie osączyć na sitku.
Jajka obrać ze skorupek,następnie grubo posiekać.Do miseczek lub kokilek nałożyć po porcji jajek.Zalać przygotowanym chłodnikiem.Przed podaniem chłodnik można udekorować gałązkami świeżego koperku lub natki.