Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki chłodnik serwuję w upały,orzeźwiający i lekki:)
Obiad noworoczny nie musi składać się z wykwintnego i długo gotowanego mięsa....
Odsłon: 11348
To więcej niż zwykła woda – to prawdziwy detoks w szklance! Sprawdź przepis i...
Odsłon: 318
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 351
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 86
Rozgrzewająca zupa z tortellini to idealne danie na chłodniejsze dni, które z...
Odsłon: 456
Obiad noworoczny nie musi składać się z wykwintnego i długo gotowanego mięsa....
Odsłon: 11348
To więcej niż zwykła woda – to prawdziwy detoks w szklance! Sprawdź przepis i...
Odsłon: 318
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 351
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 86
Rozgrzewająca zupa z tortellini to idealne danie na chłodniejsze dni, które z...
Odsłon: 456
Składniki
Sok z buraków wymieszać z maślanką i śmietaną.Przyprawić do smaku solą i cukrem pudrem.
Koperek i szczypiorek drobno posiekać.Ogórek obrać i wraz z rzodkiewkami pociąć w niewielką kostkę.
Posiekane zioła oraz rozdrobnione warzywa wymieszać z chłodnikiem.Całość wstawić do lodówki na co najmniej 2 godziny.W tym czasie posiekaną botwinkę włożyć na 2 minuty do wrzącej,lekko posolonej wody.Wyjąć i dokładnie osączyć na sitku.
Jajka obrać ze skorupek,następnie grubo posiekać.Do miseczek lub kokilek nałożyć po porcji jajek.Zalać przygotowanym chłodnikiem.Przed podaniem chłodnik można udekorować gałązkami świeżego koperku lub natki.