Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki chłodnik serwuję w upały,orzeźwiający i lekki:)
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 108
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 857
Łatwe ciasto bez pieczenia. Czekolada i wiśnie to dobry duet.
Odsłon: 2213
Królowa grilla :)
Odsłon: 1586
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 108
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 857
Łatwe ciasto bez pieczenia. Czekolada i wiśnie to dobry duet.
Odsłon: 2213
Królowa grilla :)
Odsłon: 1586
Składniki
Sok z buraków wymieszać z maślanką i śmietaną.Przyprawić do smaku solą i cukrem pudrem.
Koperek i szczypiorek drobno posiekać.Ogórek obrać i wraz z rzodkiewkami pociąć w niewielką kostkę.
Posiekane zioła oraz rozdrobnione warzywa wymieszać z chłodnikiem.Całość wstawić do lodówki na co najmniej 2 godziny.W tym czasie posiekaną botwinkę włożyć na 2 minuty do wrzącej,lekko posolonej wody.Wyjąć i dokładnie osączyć na sitku.
Jajka obrać ze skorupek,następnie grubo posiekać.Do miseczek lub kokilek nałożyć po porcji jajek.Zalać przygotowanym chłodnikiem.Przed podaniem chłodnik można udekorować gałązkami świeżego koperku lub natki.