Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki chłodnik serwuję w upały,orzeźwiający i lekki:)
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12916
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1466
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14192
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5877
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12916
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1466
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14192
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5877
Składniki
Sok z buraków wymieszać z maślanką i śmietaną.Przyprawić do smaku solą i cukrem pudrem.
Koperek i szczypiorek drobno posiekać.Ogórek obrać i wraz z rzodkiewkami pociąć w niewielką kostkę.
Posiekane zioła oraz rozdrobnione warzywa wymieszać z chłodnikiem.Całość wstawić do lodówki na co najmniej 2 godziny.W tym czasie posiekaną botwinkę włożyć na 2 minuty do wrzącej,lekko posolonej wody.Wyjąć i dokładnie osączyć na sitku.
Jajka obrać ze skorupek,następnie grubo posiekać.Do miseczek lub kokilek nałożyć po porcji jajek.Zalać przygotowanym chłodnikiem.Przed podaniem chłodnik można udekorować gałązkami świeżego koperku lub natki.