Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka zupa rybna, zainspirowana fińskimi przepisami. Z jej przygotowaniem poradzi sobie każdy. Przepis pochodzi z 412 odcinka programu "Ewa Gotuje"
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 21
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2255
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 156
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 21
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2255
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 156
Składniki
Białą część pora oraz marchewki pokroić w plastry, cebule i ziemniaki w kostkę. Warzywa podsmażyć na maśle.
Zalać wodą, przyprawić liściem laurowym, posolić i pod przykryciem gotować przez 10-15 minut.
Dorzucić pokrojone w kostkę ryby (łososia bez skóry). Przykryć i gotować przez 5-10 minut.
Zabielić zahartowaną śmietaną i zagotować. Zdjąć z ognia i dorzucić posiekany koperek. Doprawić białym pieprzem. Delikatnie zakwasić sokiem cytrynowym. Podawać z plasterkiem cytryny.