Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka zupa rybna, zainspirowana fińskimi przepisami. Z jej przygotowaniem poradzi sobie każdy. Przepis pochodzi z 412 odcinka programu "Ewa Gotuje"
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 299
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1344
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25257
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 299
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1344
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25257
Składniki
Białą część pora oraz marchewki pokroić w plastry, cebule i ziemniaki w kostkę. Warzywa podsmażyć na maśle.
Zalać wodą, przyprawić liściem laurowym, posolić i pod przykryciem gotować przez 10-15 minut.
Dorzucić pokrojone w kostkę ryby (łososia bez skóry). Przykryć i gotować przez 5-10 minut.
Zabielić zahartowaną śmietaną i zagotować. Zdjąć z ognia i dorzucić posiekany koperek. Doprawić białym pieprzem. Delikatnie zakwasić sokiem cytrynowym. Podawać z plasterkiem cytryny.