Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niepowtarzalny aromat lubczyku w roli głównej
No i kolejny gadżet do domu zakupiony. Nie dałem się ponieść modzie, nagłemu...
Odsłon: 67
Nie ma lepszych wyrobów od domowych. Czy salceson, pasztetowa, mielonka, zaws...
Odsłon: 245
Przepis dnia
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 7563
No i kolejny gadżet do domu zakupiony. Nie dałem się ponieść modzie, nagłemu...
Odsłon: 67
Nie ma lepszych wyrobów od domowych. Czy salceson, pasztetowa, mielonka, zaws...
Odsłon: 245
Przepis dnia
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 7563
Składniki
Mięso ugotowałam prawie do miękkości i dodałam do niego warzywa bulionowe i ziemniaki, przyprawy oprócz soli i lubczyku.
Oczywiście można zrobić też wersję bezmięsną, wtedy warzywa bulionowe można obsmażyć na maśle. Pulpeciki: Gdy mięso było już miękkie obrałam je, dodałam przypraw, lubczyku, kaszy i jajo i zmalaksowałam.
Mokrymi dłońmi uformowałam małe pulpeciki. Włożyłam je do gotującej się zupy na parę minut, po wypłynięciu wyjęłam.
Zupę wyłączyłam, wyjęłam z niej warzywa bulionowe i całe ziemniaki i wszystko zmalaksowałam i dodałam z powrotem do zupy. Na sam koniec dodałam lubczyku i soli. Lubczyk niesamowicie zaromatyzuje zupę a ziemniaki są doskonałym nośnikiem smaku. Można podawać też z pulpecikami. Smacznego :)