Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niepowtarzalny aromat lubczyku w roli głównej
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 299
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1941
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3899
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3729
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 502
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 299
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1941
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3899
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3729
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 502
Składniki
Mięso ugotowałam prawie do miękkości i dodałam do niego warzywa bulionowe i ziemniaki, przyprawy oprócz soli i lubczyku.
Oczywiście można zrobić też wersję bezmięsną, wtedy warzywa bulionowe można obsmażyć na maśle. Pulpeciki: Gdy mięso było już miękkie obrałam je, dodałam przypraw, lubczyku, kaszy i jajo i zmalaksowałam.
Mokrymi dłońmi uformowałam małe pulpeciki. Włożyłam je do gotującej się zupy na parę minut, po wypłynięciu wyjęłam.
Zupę wyłączyłam, wyjęłam z niej warzywa bulionowe i całe ziemniaki i wszystko zmalaksowałam i dodałam z powrotem do zupy. Na sam koniec dodałam lubczyku i soli. Lubczyk niesamowicie zaromatyzuje zupę a ziemniaki są doskonałym nośnikiem smaku. Można podawać też z pulpecikami. Smacznego :)