Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niepowtarzalny aromat lubczyku w roli głównej
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7567
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 201
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2363
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 525
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7567
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 201
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2363
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 525
Składniki
Mięso ugotowałam prawie do miękkości i dodałam do niego warzywa bulionowe i ziemniaki, przyprawy oprócz soli i lubczyku.
Oczywiście można zrobić też wersję bezmięsną, wtedy warzywa bulionowe można obsmażyć na maśle. Pulpeciki: Gdy mięso było już miękkie obrałam je, dodałam przypraw, lubczyku, kaszy i jajo i zmalaksowałam.
Mokrymi dłońmi uformowałam małe pulpeciki. Włożyłam je do gotującej się zupy na parę minut, po wypłynięciu wyjęłam.
Zupę wyłączyłam, wyjęłam z niej warzywa bulionowe i całe ziemniaki i wszystko zmalaksowałam i dodałam z powrotem do zupy. Na sam koniec dodałam lubczyku i soli. Lubczyk niesamowicie zaromatyzuje zupę a ziemniaki są doskonałym nośnikiem smaku. Można podawać też z pulpecikami. Smacznego :)