Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatna zupa krem prosto z Maroko
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2911
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 983
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1107
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 275
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2844
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2911
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 983
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1107
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 275
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2844
Składniki
Cebule obieramy i kroimy w mniejsze części. Podsmażamy przez 3 minuty na rozgrzanym oleju. Dodajemy imbir , miód oraz czosnek i podsmażamy jeszcze 2 minuty. Marchewkę, ziemniaki, jabłko obieramy i kroimy w mniejsze części. Do bulionu dodajemy jabłko, marchewkę i warzywa oraz podsmażoną z imbirem i czosnkiem cebulę. Doprowadzamy do wrzenia po czym gotujemy na wolnym ogniu ok 15 minut (marchewka musi być miękka). Zupę schładzamy, blendujemy. Przyprawiamy solą, pieprzem, cynamonem, kminkiem oraz dolewamy sok pomarańczowy i mleczko kokosowe. Podajemy na ciepło