Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatna zupa krem prosto z Maroko
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36015
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 167
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 302
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 355
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36015
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 167
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 302
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 355
Składniki
Cebule obieramy i kroimy w mniejsze części. Podsmażamy przez 3 minuty na rozgrzanym oleju. Dodajemy imbir , miód oraz czosnek i podsmażamy jeszcze 2 minuty. Marchewkę, ziemniaki, jabłko obieramy i kroimy w mniejsze części. Do bulionu dodajemy jabłko, marchewkę i warzywa oraz podsmażoną z imbirem i czosnkiem cebulę. Doprowadzamy do wrzenia po czym gotujemy na wolnym ogniu ok 15 minut (marchewka musi być miękka). Zupę schładzamy, blendujemy. Przyprawiamy solą, pieprzem, cynamonem, kminkiem oraz dolewamy sok pomarańczowy i mleczko kokosowe. Podajemy na ciepło