Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatna zupa krem prosto z Maroko
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 516
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 701
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 1118
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 179
Proste i szybkie danie wywodzące się z Pomorza. Pulki, czyli ziemniaki gotowa...
Odsłon: 208
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszną konserwę w słoikach ala mortadela...
Odsłon: 6081
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 516
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 701
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 1118
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 179
Proste i szybkie danie wywodzące się z Pomorza. Pulki, czyli ziemniaki gotowa...
Odsłon: 208
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszną konserwę w słoikach ala mortadela...
Odsłon: 6081
Składniki
Cebule obieramy i kroimy w mniejsze części. Podsmażamy przez 3 minuty na rozgrzanym oleju. Dodajemy imbir , miód oraz czosnek i podsmażamy jeszcze 2 minuty. Marchewkę, ziemniaki, jabłko obieramy i kroimy w mniejsze części. Do bulionu dodajemy jabłko, marchewkę i warzywa oraz podsmażoną z imbirem i czosnkiem cebulę. Doprowadzamy do wrzenia po czym gotujemy na wolnym ogniu ok 15 minut (marchewka musi być miękka). Zupę schładzamy, blendujemy. Przyprawiamy solą, pieprzem, cynamonem, kminkiem oraz dolewamy sok pomarańczowy i mleczko kokosowe. Podajemy na ciepło