Dziś polecam danie jednogarnkowe. Aromatyczna, rozgrzewająca zupa z wieprzowym mięsem oraz dodatkiem warzyw. Smaczna, pożywna, wypróbuj przekonaj się Sam.
Meksykańska Zupa
Składniki
- 1 kg szynki wieprzowej
- 1 cebula
- ½ kg ziemniaków
- ½ kg pieczarek
- 3 papryki czerwone
- 60 g w proszku zupy francuskiej cebulowej
- 2 słoiki sosu meksykańskiego
- 2 serki topione śmietankowe
- Olej do smażenia
- 150 g śmietany 30 %
- Szczypta chili
- Sól
- ½ łyżeczki papryki ostrej
Składniki
- 1 kg szynki wieprzowej
- 1 cebula
- ½ kg ziemniaków
- ½ kg pieczarek
- 3 papryki czerwone
- 60 g w proszku zupy francuskiej cebulowej
- 2 słoiki sosu meksykańskiego
- 2 serki topione śmietankowe
- Olej do smażenia
- 150 g śmietany 30 %
- Szczypta chili
- Sól
- ½ łyżeczki papryki ostrej

Etapy przygotowania
1. Cebule obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodaję pokrojone w kostkę mięso. Doprawiam solą oraz papryką ostrą.

2. Ziemniaki obieram, myję, kroję w kostkę, przekładam do garnka, solę, zalewam wodą i gotuje. 3. Pieczarki myję, osuszam, kroję w plasterki, papryki, myję, usuwam nasiona, kroję w paseczki. Grzyby z papryką przesmażam na rozgrzanym oleju. Doprawiam solą.

4. Do ziemniaków prawie ugotowanych dodaję mięso oraz grzyby z papryką. 5. Zupy cebulowe rozrabiam w małej ilości wody, wlewam do zupy, następnie wlewam sosy meksykańskie, wsypuję chili.

6. Serki rozrabiam razem ze śmietaną i również dodaję do zupy. Chwilkę gotuje do momentu zagotowania.

7. Zupa gotowa. Smacznego.

Przepis w Waszym wykonaniu (6)


Komentarze do przepisu (6)
Ostatnio komentowane przepisy
Czas na świąteczne wędzenie.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Polska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Wieprzowina
- Przyprawy
- Kolendra
Odsłon: 1582

Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 699

Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 685

Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 281
Ostatnio komentowane przepisy
Czas na świąteczne wędzenie.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Polska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Wieprzowina
- Przyprawy
- Kolendra
Odsłon: 1582

Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 699

Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 685

Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 281



Składniki
- 1 kg szynki wieprzowej
- 1 cebula
- ½ kg ziemniaków
- ½ kg pieczarek
- 3 papryki czerwone
- 60 g w proszku zupy francuskiej cebulowej
- 2 słoiki sosu meksykańskiego
- 2 serki topione śmietankowe
- Olej do smażenia
- 150 g śmietany 30 %
- Szczypta chili
- Sól
- ½ łyżeczki papryki ostrej
1. Cebule obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodaję pokrojone w kostkę mięso. Doprawiam solą oraz papryką ostrą.
2. Ziemniaki obieram, myję, kroję w kostkę, przekładam do garnka, solę, zalewam wodą i gotuje. 3. Pieczarki myję, osuszam, kroję w plasterki, papryki, myję, usuwam nasiona, kroję w paseczki. Grzyby z papryką przesmażam na rozgrzanym oleju. Doprawiam solą.
4. Do ziemniaków prawie ugotowanych dodaję mięso oraz grzyby z papryką. 5. Zupy cebulowe rozrabiam w małej ilości wody, wlewam do zupy, następnie wlewam sosy meksykańskie, wsypuję chili.
6. Serki rozrabiam razem ze śmietaną i również dodaję do zupy. Chwilkę gotuje do momentu zagotowania.
7. Zupa gotowa. Smacznego.
Na bogato!
Smaczna.
Pycha, bardzo ją lubię.
Bardzo sycąca i pyszna zupa :-)
Mniam , mniam , pychotka.;)