Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Włosi mają swoją zupę jarzynową, znana jest pod nazwą minestrone. W jej składzie znajdziemy kompozycję złożona z pomidorów, papryki, fasolki i zielonego groszku. Dużą rolę grają także przyprawy. Jeśli masz ochotę na danie pełne smaku, zajrzyj do przepisu Ewy Wachowicz z 518. odcinka programu "Ewa gotuje".
Przepis na lekkie placuszki z twarogiem i jabłkami bez cukru.
Odsłon: 601
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1255
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4921
Przepis na lekkie placuszki z twarogiem i jabłkami bez cukru.
Odsłon: 601
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1255
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4921
Składniki
Oliwę rozgrzać w garnku. Wrzucić pokrojoną w plastry marchewkę i pietruszkę oraz pokrojony w kostkę seler. Podsmażyć.
Dorzucić groszek i pokrojoną na kawałki fasolkę szparagową. Dodać pokrojone w kostkę papryki i cebulę oraz posiekane w plasterki łodygi selera naciowego. Pokroić i dodać pomidory (wcześniej sparzyć i obrać ze skórki). Zalać wodą. Przyprawić liściem laurowym i zielem angielskim oraz oregano i solą. Przykryć i gotować przez 15 minut.
Dorzucić pokrojony szpinak i fasolkę. Wymieszać i podgrzewać przez chwilę.
Podawać z tartym oscypkiem i pesto wymieszanym z oliwą.