Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są takie zupy, do których czasami musimy wrócić. Tak jest z minestrone. Świeże smaki warzyw połączyliśmy z włoską mortadelą z pistacjami.
Sałatka dla wielu osób przypomina tradycyjną jarzynową, ale jest wzbogacona o...
Odsłon: 806
Puszyste drożdżowe racuszki z gruszkami. Chilli nadaje lekko pikantnego finis...
Odsłon: 23
Idealny do zupy Pho.
Odsłon: 63
Sałatka dla wielu osób przypomina tradycyjną jarzynową, ale jest wzbogacona o...
Odsłon: 806
Puszyste drożdżowe racuszki z gruszkami. Chilli nadaje lekko pikantnego finis...
Odsłon: 23
Idealny do zupy Pho.
Odsłon: 63
Składniki
Mortadelę kroimy w kostkę. Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki, razem z pozostałymi warzywami kroimy na takie kawałki, jakie lubimy. Na rozgrzaną oliwę wrzucamy wszystkie składniki (wyłączając makaron i parmezan). Chwilę smażymy, zalewamy gorącym bulionem. Gotujemy do momentu, kiedy warzywa będą al dente. Wtedy dodajemy makaron oraz parmezan. Od czasu do czasu mieszamy, gotujemy przez kwadrans. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.