Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są takie zupy, do których czasami musimy wrócić. Tak jest z minestrone. Świeże smaki warzyw połączyliśmy z włoską mortadelą z pistacjami.
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 875
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2745
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3223
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 875
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2745
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3223
Składniki
Mortadelę kroimy w kostkę. Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki, razem z pozostałymi warzywami kroimy na takie kawałki, jakie lubimy. Na rozgrzaną oliwę wrzucamy wszystkie składniki (wyłączając makaron i parmezan). Chwilę smażymy, zalewamy gorącym bulionem. Gotujemy do momentu, kiedy warzywa będą al dente. Wtedy dodajemy makaron oraz parmezan. Od czasu do czasu mieszamy, gotujemy przez kwadrans. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.