Do góry

Zupy Przepis na:

Moje minestrone z mortadelą

Moje minestrone z mortadelą

Autor:

Przepisów i artykułów: 2275 Ocena: 50056

Dodano:

Odsłon: 287

Są takie zupy, do których czasami musimy wrócić. Tak jest z minestrone. Świeże smaki warzyw połączyliśmy z włoską mortadelą z pistacjami.

Składniki

  • 300 g mortadeli z pistacjami
  • 3 młode marchewki
  • 3 łodygi selera naciowego
  • 150 g żółtej fasolki szparagowej
  • 2 pomidory
  • 1 kawałek młodej kapusty
  • 1,5 litra bulionu warzywnego
  • 3 łyżki drobnego makaronu
  • 1/2 szklanki startego parmezanu
  • sól, pieprz
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Moje minestrone z mortadelą

Przygotowanie


  1. Mortadelę kroimy w kostkę.
    Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki, razem z pozostałymi warzywami kroimy na takie kawałki, jakie lubimy.
    Na rozgrzaną oliwę wrzucamy wszystkie składniki (wyłączając makaron i parmezan).
    Chwilę smażymy, zalewamy gorącym bulionem. Gotujemy do momentu, kiedy warzywa będą al dente. Wtedy dodajemy makaron oraz parmezan. Od czasu do czasu mieszamy, gotujemy przez kwadrans. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń