Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są takie zupy, do których czasami musimy wrócić. Tak jest z minestrone. Świeże smaki warzyw połączyliśmy z włoską mortadelą z pistacjami.
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17795
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1882
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15605
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17795
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1882
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15605
Składniki
Mortadelę kroimy w kostkę. Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki, razem z pozostałymi warzywami kroimy na takie kawałki, jakie lubimy. Na rozgrzaną oliwę wrzucamy wszystkie składniki (wyłączając makaron i parmezan). Chwilę smażymy, zalewamy gorącym bulionem. Gotujemy do momentu, kiedy warzywa będą al dente. Wtedy dodajemy makaron oraz parmezan. Od czasu do czasu mieszamy, gotujemy przez kwadrans. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.