Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są takie zupy, do których czasami musimy wrócić. Tak jest z minestrone. Świeże smaki warzyw połączyliśmy z włoską mortadelą z pistacjami.
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5771
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 9513
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 278
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5771
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 9513
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 278
Składniki
Mortadelę kroimy w kostkę. Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki, razem z pozostałymi warzywami kroimy na takie kawałki, jakie lubimy. Na rozgrzaną oliwę wrzucamy wszystkie składniki (wyłączając makaron i parmezan). Chwilę smażymy, zalewamy gorącym bulionem. Gotujemy do momentu, kiedy warzywa będą al dente. Wtedy dodajemy makaron oraz parmezan. Od czasu do czasu mieszamy, gotujemy przez kwadrans. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.