Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na ten krupnik jest nie skomplikowany i prosty w przygotowaniu. Do jego przygotowania możemy wykorzystać rosół z dnia poprzedniego.
garnek, nóż, tarka, łyżka,
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1496
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1703
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 63
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1496
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1703
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 63
Składniki
Warzywa obrać , opłukać następnie zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Mięso oczyścić , umyć włożyć do garnka zalać wodą , doprowadzić do zagotowania zdjąć wytworzone szumowiny, dodać kaszę , ziele angielskie, liść laurowy oraz startą marchewkę , pietruszkę oraz seler, gotować na średnim ogniu około 15 minut, po czym dodać pokrojone w grubszą kostkę ziemniaki, dodać przyprawy i gotować aż mięso będzie miękkie . Miękkie mięso wyjąć , obrać i pokroić na mniejsze kawałki , ponownie dodać do zupy. Na koniec dodać posiekany lubczyk, W razie potrzeby doprawić do smaku według swojego uznania. ( ja doprawiam dodatkowo maggi w płynie). Smacznego
Krupnik gotowy do podania.