Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rosół... esencjonalny, rozgrzewający, po prostu królewski! Któż go nie zna? Kiedyś obowiązkowy w każdą niedzielę :)
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19962
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 514
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 573
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6990
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1244159
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19962
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 514
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 573
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6990
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1244159
Składniki
Do dużego garnka włożyć wołowinę i porcję rosołową z kaczki. Zalać zimną wodą i gotować pół godziny na bardzo małym ogniu. Łyżką cedzakową systematycznie usuwać zbierającą się szumowinę.
Następnie dodać ćwiartki z kurczaka, obrane ze skóry i dokładnie umyte, obrane warzywa oraz opaloną na ogniu lub upieczoną na suchej patelni cebulę. Wrzucić liście laurowe i ziele angielskie. Wszystko razem, na bardzo wolnym ogniu tak, aby wywar tylko ,,pyrkał,, gotujemy ok.3godziny. Na koniec rosół przyprawić solą i pieprzem.
Przecedzić rosół do wazy. Podawać z makaronem, posypując obficie zieloną pietruszką.