Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rosół... esencjonalny, rozgrzewający, po prostu królewski! Któż go nie zna? Kiedyś obowiązkowy w każdą niedzielę :)
Pyszny sernik w połączeniu sera i czekolady to ulubiony sernik mojego męża. S...
Odsłon: 60
Cukinia to niezwykle uniwersale warzywo, które posiada szerokie zastosowanie...
Odsłon: 37757
Ten boloński kociołek to miska pełna pysznej wołowiny, delikatnego makaronu i...
Odsłon: 11028
Pyszny sernik w połączeniu sera i czekolady to ulubiony sernik mojego męża. S...
Odsłon: 60
Cukinia to niezwykle uniwersale warzywo, które posiada szerokie zastosowanie...
Odsłon: 37757
Ten boloński kociołek to miska pełna pysznej wołowiny, delikatnego makaronu i...
Odsłon: 11028
Składniki
Do dużego garnka włożyć wołowinę i porcję rosołową z kaczki. Zalać zimną wodą i gotować pół godziny na bardzo małym ogniu. Łyżką cedzakową systematycznie usuwać zbierającą się szumowinę.
Następnie dodać ćwiartki z kurczaka, obrane ze skóry i dokładnie umyte, obrane warzywa oraz opaloną na ogniu lub upieczoną na suchej patelni cebulę. Wrzucić liście laurowe i ziele angielskie. Wszystko razem, na bardzo wolnym ogniu tak, aby wywar tylko ,,pyrkał,, gotujemy ok.3godziny. Na koniec rosół przyprawić solą i pieprzem.
Przecedzić rosół do wazy. Podawać z makaronem, posypując obficie zieloną pietruszką.
Przepisy Zupy
Zupy
Solianka-słowiańska zupa gulaszowa
Zupy
Zupa kalafiorowa Magdy Gessler
Zupy
Rozgrzewająca zupa frankfurcka
Zupy
Zupa jarzynowa
Solianka-słowiańska zupa gulaszowa
Solianka to zupa charakterystyczna dla kuchni rosyjskiej, ukraińskiej i biało...
Odsłon: 244
Zupa kalafiorowa Magdy Gessler
Magda Gessler słynie z wykorzystywania składników z własnego podwórka, aby pr...
Odsłon: 144