Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rosół... esencjonalny, rozgrzewający, po prostu królewski! Któż go nie zna? Kiedyś obowiązkowy w każdą niedzielę :)
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 171
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3896
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 311
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 726
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 171
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3896
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 311
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 726
Składniki
Do dużego garnka włożyć wołowinę i porcję rosołową z kaczki. Zalać zimną wodą i gotować pół godziny na bardzo małym ogniu. Łyżką cedzakową systematycznie usuwać zbierającą się szumowinę.
Następnie dodać ćwiartki z kurczaka, obrane ze skóry i dokładnie umyte, obrane warzywa oraz opaloną na ogniu lub upieczoną na suchej patelni cebulę. Wrzucić liście laurowe i ziele angielskie. Wszystko razem, na bardzo wolnym ogniu tak, aby wywar tylko ,,pyrkał,, gotujemy ok.3godziny. Na koniec rosół przyprawić solą i pieprzem.
Przecedzić rosół do wazy. Podawać z makaronem, posypując obficie zieloną pietruszką.