Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rosół to najprostsze danie jakie można ugotować, ale ile gospodyń tyle przepisów na rosół. Mając te same składniki każda z nas ugotuje rosół o innym smaku i wyglądzie. Dzisiaj mój przepis na rosołek.
garnek, sitko, widelec,
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 177
Pyszna sałatka, którą przygotujesz w kilkanaście minut. Możesz ją podać na ko...
Odsłon: 111
Przepis na pyszne i aromatyczne ciasteczka z wiórkami kokosowymi, które są sz...
Odsłon: 3434
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 177
Pyszna sałatka, którą przygotujesz w kilkanaście minut. Możesz ją podać na ko...
Odsłon: 111
Przepis na pyszne i aromatyczne ciasteczka z wiórkami kokosowymi, które są sz...
Odsłon: 3434
Składniki
Mięso myjemy pod zimną wodą, wkładamy do garnka zalewamy wodą tak by mięso było zakryte. ( u mnie 2 litry). Wstawić na ogień . Dodać obrane opłukane warzywa, listek laurowy oraz ziarenka ziela angielskiego oraz szczyptę soli. Doprowadzić do zagotowania , usunąć wytworzone podczas gotowania szumowiny, dodać lubczyk, podpieczoną cebulę i gotować jeszcze około godziny na małym ogniu , rosół ma tylko sobie tak pyrkać. Po tym czasie rosół przecedzam, doprawiam do smaku pieprzem , przyprawą Kucharek. Marchewkę rozgniatam widelcem. Makaron nakładam na talerze , dodaję porcję rozgniecionej widelcem marchewki i zalewam czystym rosołem. Można posypać posiekaną natką pietruszki . Smacznego.