Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rosół to najprostsze danie jakie można ugotować, ale ile gospodyń tyle przepisów na rosół. Mając te same składniki każda z nas ugotuje rosół o innym smaku i wyglądzie. Dzisiaj mój przepis na rosołek.
garnek, sitko, widelec,
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 785
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 347
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z kopytkami, brokułami oraz polędw...
Odsłon: 6187
Przepis na proste i szybkie w przygotowaniu kluseczki z twarogu, mąki i jajek...
Odsłon: 1381
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej....
Odsłon: 2874
Spaghetti Carbonara to jedno z najpopularniejszych dań kuchni włoskiej. Jest...
Odsłon: 10059
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 785
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 347
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z kopytkami, brokułami oraz polędw...
Odsłon: 6187
Przepis na proste i szybkie w przygotowaniu kluseczki z twarogu, mąki i jajek...
Odsłon: 1381
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej....
Odsłon: 2874
Spaghetti Carbonara to jedno z najpopularniejszych dań kuchni włoskiej. Jest...
Odsłon: 10059
Składniki
Mięso myjemy pod zimną wodą, wkładamy do garnka zalewamy wodą tak by mięso było zakryte. ( u mnie 2 litry). Wstawić na ogień . Dodać obrane opłukane warzywa, listek laurowy oraz ziarenka ziela angielskiego oraz szczyptę soli. Doprowadzić do zagotowania , usunąć wytworzone podczas gotowania szumowiny, dodać lubczyk, podpieczoną cebulę i gotować jeszcze około godziny na małym ogniu , rosół ma tylko sobie tak pyrkać. Po tym czasie rosół przecedzam, doprawiam do smaku pieprzem , przyprawą Kucharek. Marchewkę rozgniatam widelcem. Makaron nakładam na talerze , dodaję porcję rozgniecionej widelcem marchewki i zalewam czystym rosołem. Można posypać posiekaną natką pietruszki . Smacznego.