Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rosół to najprostsze danie jakie można ugotować, ale ile gospodyń tyle przepisów na rosół. Mając te same składniki każda z nas ugotuje rosół o innym smaku i wyglądzie. Dzisiaj mój przepis na rosołek.
garnek, sitko, widelec,
To przepis na doskonałe kotlety mielone – chrupiące na zewnątrz, a miękkie i...
Odsłon: 122
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Pyszne danie, nie tylko na...
Odsłon: 90
Papryczki nadają wyrazisty smak a boczek sprawia że potrawa jest aromatyczn...
Odsłon: 3152
To przepis na doskonałe kotlety mielone – chrupiące na zewnątrz, a miękkie i...
Odsłon: 122
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Pyszne danie, nie tylko na...
Odsłon: 90
Papryczki nadają wyrazisty smak a boczek sprawia że potrawa jest aromatyczn...
Odsłon: 3152
Składniki
Mięso myjemy pod zimną wodą, wkładamy do garnka zalewamy wodą tak by mięso było zakryte. ( u mnie 2 litry). Wstawić na ogień . Dodać obrane opłukane warzywa, listek laurowy oraz ziarenka ziela angielskiego oraz szczyptę soli. Doprowadzić do zagotowania , usunąć wytworzone podczas gotowania szumowiny, dodać lubczyk, podpieczoną cebulę i gotować jeszcze około godziny na małym ogniu , rosół ma tylko sobie tak pyrkać. Po tym czasie rosół przecedzam, doprawiam do smaku pieprzem , przyprawą Kucharek. Marchewkę rozgniatam widelcem. Makaron nakładam na talerze , dodaję porcję rozgniecionej widelcem marchewki i zalewam czystym rosołem. Można posypać posiekaną natką pietruszki . Smacznego.