Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny rosół ugotowany na skrzydłach z kaczki oraz na kurczaku. Rosół z dodatkiem dużej ilości makaronu, dodatku jarzyn smakuje wyśmienicie i jest bardzo syty.
garnek, nóż, widelec,
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1138
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1158
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13197
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1138
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1158
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13197
Składniki
Jarzyny obrać i opłukać. Mięso umyć następnie zalać zimną wodą. Doprowadzić do zagotowania, ściągnąć szumowiny wytworzone podczas gotowania. Dodać obrane jarzyny oraz obraną przypaloną nad ogniem cebulę. Do gotującego na wolnym ogniu rosołu dodać przyprawy oraz liść laurowy i ziarenka ziela angielskiego. Gotować na wolnym ogniu przez około 2 - 2,5 godziny. Doprawić do smaku pieprzem i solą oraz przyprawą w płynie. Wyjąc marchewkę , a następnie rozgnieść ją widelcem lub pokroić w drobną kostkę. Natkę pietruszki posiekać. Na talerze nałożyć wcześniej ugotowany makaron, w środek makaronu włożyć marchewki. Całość zalać przecedzonym, gorącym rosołem i posypać posiekaną natką pietruszki.