Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny rosół ugotowany na skrzydłach z kaczki oraz na kurczaku. Rosół z dodatkiem dużej ilości makaronu, dodatku jarzyn smakuje wyśmienicie i jest bardzo syty.
garnek, nóż, widelec,
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1800
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8363
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 747
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253393
Polecam.
Odsłon: 1448
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1800
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8363
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 747
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253393
Polecam.
Odsłon: 1448
Składniki
Jarzyny obrać i opłukać. Mięso umyć następnie zalać zimną wodą. Doprowadzić do zagotowania, ściągnąć szumowiny wytworzone podczas gotowania. Dodać obrane jarzyny oraz obraną przypaloną nad ogniem cebulę. Do gotującego na wolnym ogniu rosołu dodać przyprawy oraz liść laurowy i ziarenka ziela angielskiego. Gotować na wolnym ogniu przez około 2 - 2,5 godziny. Doprawić do smaku pieprzem i solą oraz przyprawą w płynie. Wyjąc marchewkę , a następnie rozgnieść ją widelcem lub pokroić w drobną kostkę. Natkę pietruszki posiekać. Na talerze nałożyć wcześniej ugotowany makaron, w środek makaronu włożyć marchewki. Całość zalać przecedzonym, gorącym rosołem i posypać posiekaną natką pietruszki.