Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjnie u mnie w domu jest zawsze gotowany w niedzielę rosół ze swojskiej kury. Jest smaczny, rozgrzewający i ponoć chroni przed zaziębieniami.
Najprostsze w przygotowaniu kotlety z indyka posypane solą i pieprzem i obtoc...
Odsłon: 50
Świetnie prezentuje się na świątecznym stole.
Odsłon: 343
Ziemniaki księżnej to puree ziemniaczane z dodatkiem jajek i masła, które po...
Odsłon: 108
Najprostsze w przygotowaniu kotlety z indyka posypane solą i pieprzem i obtoc...
Odsłon: 50
Świetnie prezentuje się na świątecznym stole.
Odsłon: 343
Ziemniaki księżnej to puree ziemniaczane z dodatkiem jajek i masła, które po...
Odsłon: 108
Składniki
Wszystkie warzywa obieramy, myjemy i wkładamy wraz z połową kury i przyprawami oprócz lubczyku do odpowiedniej wielkości garnka, zalewamy zimna wodą i pozwalamy pomalutku mrugać rosołowi. Rosół powinien co najmniej 3-4 godziny mrugać, nie gotować się, bo będzie mętny.
Pod koniec gotowania, rosół dosmaczamy, wyłączamy i dodajemy lubczyk. Tak pozostawiamy na około 10 minut. Na talerzu dekorujemy natką pietruszki i podajemy.