Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjnie u mnie w domu jest zawsze gotowany w niedzielę rosół ze swojskiej kury. Jest smaczny, rozgrzewający i ponoć chroni przed zaziębieniami.
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1280
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 466
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3447
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1046
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1280
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 466
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3447
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1046
Składniki
Wszystkie warzywa obieramy, myjemy i wkładamy wraz z połową kury i przyprawami oprócz lubczyku do odpowiedniej wielkości garnka, zalewamy zimna wodą i pozwalamy pomalutku mrugać rosołowi. Rosół powinien co najmniej 3-4 godziny mrugać, nie gotować się, bo będzie mętny.
Pod koniec gotowania, rosół dosmaczamy, wyłączamy i dodajemy lubczyk. Tak pozostawiamy na około 10 minut. Na talerzu dekorujemy natką pietruszki i podajemy.