Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjnie u mnie w domu jest zawsze gotowany w niedzielę rosół ze swojskiej kury. Jest smaczny, rozgrzewający i ponoć chroni przed zaziębieniami.
Czyli neapolitańska mozzarella w karocy. Uwaga! bardzo syta przekąska.
Odsłon: 81
Czyli neapolitańska mozzarella w karocy. Uwaga! bardzo syta przekąska.
Odsłon: 81
Składniki
Wszystkie warzywa obieramy, myjemy i wkładamy wraz z połową kury i przyprawami oprócz lubczyku do odpowiedniej wielkości garnka, zalewamy zimna wodą i pozwalamy pomalutku mrugać rosołowi. Rosół powinien co najmniej 3-4 godziny mrugać, nie gotować się, bo będzie mętny.
Pod koniec gotowania, rosół dosmaczamy, wyłączamy i dodajemy lubczyk. Tak pozostawiamy na około 10 minut. Na talerzu dekorujemy natką pietruszki i podajemy.