Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjnie u mnie w domu jest zawsze gotowany w niedzielę rosół ze swojskiej kury. Jest smaczny, rozgrzewający i ponoć chroni przed zaziębieniami.
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 372
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 813
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3446
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 118
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 170
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 372
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 813
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3446
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 118
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 170
Składniki
Wszystkie warzywa obieramy, myjemy i wkładamy wraz z połową kury i przyprawami oprócz lubczyku do odpowiedniej wielkości garnka, zalewamy zimna wodą i pozwalamy pomalutku mrugać rosołowi. Rosół powinien co najmniej 3-4 godziny mrugać, nie gotować się, bo będzie mętny.
Pod koniec gotowania, rosół dosmaczamy, wyłączamy i dodajemy lubczyk. Tak pozostawiamy na około 10 minut. Na talerzu dekorujemy natką pietruszki i podajemy.