Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
żądna nowych smaków, pozamieniałam standardowe warzywa i udało się, pyszna, nieco słodkawa zupka, ze sporymi kawałkami dla tych, co to wolą coś do pogryzienia zamiast kremowej konsystencji :)
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 149
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1856
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14585
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19649
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 149
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1856
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14585
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19649
Składniki
Kalarepę i topinambur obieram, myję i kroję w kostkę.
Kalafiora myję i odcinam różyczki wprost do garnka.
Dodaję włoszczyznę i sól. Zalewam wodą i gotuję 15 minut.
Dodaję kurkumę, pieprz i zioła prowansalskie, mieszam i gotuję jeszcze 10 minut.
Oliwę podaję w butelce do dodania już bezpośrednio do zupy w talerzu, kilka kropel, by witaminki lepiej się wchłonęły :) Smacznego!