Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
żądna nowych smaków, pozamieniałam standardowe warzywa i udało się, pyszna, nieco słodkawa zupka, ze sporymi kawałkami dla tych, co to wolą coś do pogryzienia zamiast kremowej konsystencji :)
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 263
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 13
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 5700
Pączki słodkie dzięki startemu burakowi, więc dodajemy mniej cukru.
Odsłon: 3
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 6286
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 263
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 13
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 5700
Pączki słodkie dzięki startemu burakowi, więc dodajemy mniej cukru.
Odsłon: 3
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 6286
Składniki
Kalarepę i topinambur obieram, myję i kroję w kostkę.
Kalafiora myję i odcinam różyczki wprost do garnka.
Dodaję włoszczyznę i sól. Zalewam wodą i gotuję 15 minut.
Dodaję kurkumę, pieprz i zioła prowansalskie, mieszam i gotuję jeszcze 10 minut.
Oliwę podaję w butelce do dodania już bezpośrednio do zupy w talerzu, kilka kropel, by witaminki lepiej się wchłonęły :) Smacznego!