Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
żądna nowych smaków, pozamieniałam standardowe warzywa i udało się, pyszna, nieco słodkawa zupka, ze sporymi kawałkami dla tych, co to wolą coś do pogryzienia zamiast kremowej konsystencji :)
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 895
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 6008
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9840
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 895
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 6008
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9840
Składniki
Kalarepę i topinambur obieram, myję i kroję w kostkę.
Kalafiora myję i odcinam różyczki wprost do garnka.
Dodaję włoszczyznę i sól. Zalewam wodą i gotuję 15 minut.
Dodaję kurkumę, pieprz i zioła prowansalskie, mieszam i gotuję jeszcze 10 minut.
Oliwę podaję w butelce do dodania już bezpośrednio do zupy w talerzu, kilka kropel, by witaminki lepiej się wchłonęły :) Smacznego!