Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś u mnie zupka może nic specjalnego ale naprawdę dawno jej nie jadłam dlatego postanowiłam ją ugotować. Pamiętam jak mama nam gotowała ogonową i się nią zajadaliśmy, a najfajniejsze jest to ogryzanie ogonów cała frajda w tej zupie to właśnie ogony. Znając życie to znajdą się osoby które napiszą " fuj jak można ogryzać ogony ", i wtedy powiem tak można i to uwielbiam bo pamiętam smak ogonów z dzieciństwa nawet mama nam je piekła były przepyszne, w sumie ja też już piekłam ogony polecam.
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5298
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8591
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17434
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 576
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 86
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5298
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8591
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17434
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 576
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 86
Składniki
Do garnka wlać dwa litry wody dodać umyte ogony oraz marchew pokrojona dowolnie, gotować na średnim ogniu do czasu aż mięso na ogonach będzie miękkie. Następnie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę oraz od razu liście pora i selera można również od razu wsypać ziarenka smaku, gotować do miękkości ziemniaków.
W czasie gdy wywar z ziemniakami się gotuje przygotować zupy w proszku, do słoika wlać wodę przegotowaną wsypać obie zupy, zakręcić słoik i dokładnie wymieszać aby nie było grudek.
Jak już ziemniaki w wywarze są dość miękkie wlać przygotowaną zupę w proszku i dodać drobno pokrojoną natkę pietruszki, zamieszać i pogotować około pięciu minut. Można jeszcze doprawić według swego smaku.
Zupa wyszła tak pyszna że nie mogłam jej się najeść a najlepsze to te ogryzanie ogonków ich smak nie do opisania. Polecam każdemu kto jeszcze tak nie jadł. Szkoda że zdjęcia nie pokazują i nie ma możliwości zapachu zup czy innych dań.