Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś u mnie zupka może nic specjalnego ale naprawdę dawno jej nie jadłam dlatego postanowiłam ją ugotować. Pamiętam jak mama nam gotowała ogonową i się nią zajadaliśmy, a najfajniejsze jest to ogryzanie ogonów cała frajda w tej zupie to właśnie ogony. Znając życie to znajdą się osoby które napiszą " fuj jak można ogryzać ogony ", i wtedy powiem tak można i to uwielbiam bo pamiętam smak ogonów z dzieciństwa nawet mama nam je piekła były przepyszne, w sumie ja też już piekłam ogony polecam.
Przepis na wyraziste mielone z łopatki wieprzowej z dodatkiem pikantnego sala...
Odsłon: 2945
Przepis na wyraziste mielone z łopatki wieprzowej z dodatkiem pikantnego sala...
Odsłon: 2945
Składniki
Do garnka wlać dwa litry wody dodać umyte ogony oraz marchew pokrojona dowolnie, gotować na średnim ogniu do czasu aż mięso na ogonach będzie miękkie. Następnie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę oraz od razu liście pora i selera można również od razu wsypać ziarenka smaku, gotować do miękkości ziemniaków.
W czasie gdy wywar z ziemniakami się gotuje przygotować zupy w proszku, do słoika wlać wodę przegotowaną wsypać obie zupy, zakręcić słoik i dokładnie wymieszać aby nie było grudek.
Jak już ziemniaki w wywarze są dość miękkie wlać przygotowaną zupę w proszku i dodać drobno pokrojoną natkę pietruszki, zamieszać i pogotować około pięciu minut. Można jeszcze doprawić według swego smaku.
Zupa wyszła tak pyszna że nie mogłam jej się najeść a najlepsze to te ogryzanie ogonków ich smak nie do opisania. Polecam każdemu kto jeszcze tak nie jadł. Szkoda że zdjęcia nie pokazują i nie ma możliwości zapachu zup czy innych dań.