Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aksamitny, mocno wyrazisty krem z zielonego groszku. Do przygotowania tej zupy możemy wykorzystać zielony groszek z puszki, który kupiliśmy w nadmiarze np. do sałatki jarzynowej. Krem z zielonego groszku podany z prażoną cebulką i świeżymi listkami kolendry z pewnością zaskoczy Was smakiem. Przepis na to danie pochodzi z 478. odcinka programu "Ewa gotuje".
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8598
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7122
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4867
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327712
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8598
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7122
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4867
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327712
Składniki
Groszek odcedzić z zalewy i rozłożyć na blasze z papierem do pieczenia. Oprószyć solą. Skropić olejem (najlepiej użyć buteleczki z atomizerem), posypać curry i na 15 minut wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C.
Przełożyć do garnka. Zalać gorącym rosołem. Przyprawić startym imbirem. Dorzucić czosnek przeciśnięty przez praskę. Dodać kurkumę, doprawić świeżo zmielonym pieprzem. Dorzucić pastę curry. Przykryć i gotować przez 15 minut.
Po tym czasie wlać mleczko kokosowe i zmiksować. Zakwasić sokiem z limonki.
Podawać z prażoną cebulką i świeżą kolendrą.