Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aksamitny, mocno wyrazisty krem z zielonego groszku. Do przygotowania tej zupy możemy wykorzystać zielony groszek z puszki, który kupiliśmy w nadmiarze np. do sałatki jarzynowej. Krem z zielonego groszku podany z prażoną cebulką i świeżymi listkami kolendry z pewnością zaskoczy Was smakiem. Przepis na to danie pochodzi z 478. odcinka programu "Ewa gotuje".
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11016
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4891
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1022
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9512
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1412
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11016
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4891
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1022
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9512
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1412
Składniki
Groszek odcedzić z zalewy i rozłożyć na blasze z papierem do pieczenia. Oprószyć solą. Skropić olejem (najlepiej użyć buteleczki z atomizerem), posypać curry i na 15 minut wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C.
Przełożyć do garnka. Zalać gorącym rosołem. Przyprawić startym imbirem. Dorzucić czosnek przeciśnięty przez praskę. Dodać kurkumę, doprawić świeżo zmielonym pieprzem. Dorzucić pastę curry. Przykryć i gotować przez 15 minut.
Po tym czasie wlać mleczko kokosowe i zmiksować. Zakwasić sokiem z limonki.
Podawać z prażoną cebulką i świeżą kolendrą.