Do góry

Zupy Przepis na:

Ostra zupa z karczkiem i fasolą

Ostra zupa z karczkiem i fasolą

Autor:

Przepisów i artykułów: 527 Ocena: 4948

Dodano:

Odsłon: 247

Karczek świetnie sprawdza się w zupach - pozostaje miękki i soczysty. Do tego papryka, grzyby, fasola, makaron i mamy konkretną zupę na zimne dni.

Składniki

  • Karczek - 600g
  • Pieczarki - 4szt
  • Grzyby suszone - 1 garść
  • Papryka zielona - 1/2 dużej
  • Cebula - 1szt
  • Makaron kolanka - 100g
  • Czerwona fasola - 1 puszka (wraz z częścią zalewy)
  • Ziele angielskie - 3szt
  • Liść laurowy - 3szt
  • Pieprz w ziarnach - 4szt
  • Koncentrat pomidorowy - 100g
  • Kostka rosołowa - 1 szt
  • Przyprawy:
  • Ostra papryka, chilli grys, pieprz ziołowy i mielony, gyros, mielone suszone pomidory
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Ostra zupa z karczkiem i fasolą

Przygotowanie

  1. Karczek kroimy w kostkę. Zalewamy wodą, dodajemy grzyby suszone, kostkę, ziele angielskie, liście laurowe i pieprz w kulkach. Gotujemy. Kiedy woda zacznie wrzeć zmniejszamy ogień i dodajemy pokrojoną cebulę, paprykę, pieczarki oraz fasolę wraz z częścią zalewy (dla zagęszczenia), koncentrat pomidorowy i przyprawy. Po ok 30 minutach dodajemy makaron i gotujemy, aż będzie miękki. Doprawiamy do smaku.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń