Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karczek świetnie sprawdza się w zupach - pozostaje miękki i soczysty. Do tego papryka, grzyby, fasola, makaron i mamy konkretną zupę na zimne dni.
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Że...
Odsłon: 98
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 215
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 210
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Że...
Odsłon: 98
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 215
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 210
Składniki
Karczek kroimy w kostkę. Zalewamy wodą, dodajemy grzyby suszone, kostkę, ziele angielskie, liście laurowe i pieprz w kulkach. Gotujemy. Kiedy woda zacznie wrzeć zmniejszamy ogień i dodajemy pokrojoną cebulę, paprykę, pieczarki oraz fasolę wraz z częścią zalewy (dla zagęszczenia), koncentrat pomidorowy i przyprawy. Po ok 30 minutach dodajemy makaron i gotujemy, aż będzie miękki. Doprawiamy do smaku.