Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karczek świetnie sprawdza się w zupach - pozostaje miękki i soczysty. Do tego papryka, grzyby, fasola, makaron i mamy konkretną zupę na zimne dni.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30901
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3628
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4238
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1129
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30901
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3628
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4238
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1129
Składniki
Karczek kroimy w kostkę. Zalewamy wodą, dodajemy grzyby suszone, kostkę, ziele angielskie, liście laurowe i pieprz w kulkach. Gotujemy. Kiedy woda zacznie wrzeć zmniejszamy ogień i dodajemy pokrojoną cebulę, paprykę, pieczarki oraz fasolę wraz z częścią zalewy (dla zagęszczenia), koncentrat pomidorowy i przyprawy. Po ok 30 minutach dodajemy makaron i gotujemy, aż będzie miękki. Doprawiamy do smaku.