Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karczek świetnie sprawdza się w zupach - pozostaje miękki i soczysty. Do tego papryka, grzyby, fasola, makaron i mamy konkretną zupę na zimne dni.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2411
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4558
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1639
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 498
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2411
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4558
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1639
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 498
Składniki
Karczek kroimy w kostkę. Zalewamy wodą, dodajemy grzyby suszone, kostkę, ziele angielskie, liście laurowe i pieprz w kulkach. Gotujemy. Kiedy woda zacznie wrzeć zmniejszamy ogień i dodajemy pokrojoną cebulę, paprykę, pieczarki oraz fasolę wraz z częścią zalewy (dla zagęszczenia), koncentrat pomidorowy i przyprawy. Po ok 30 minutach dodajemy makaron i gotujemy, aż będzie miękki. Doprawiamy do smaku.