Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozgrzewajaca zupa na zimę!
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7741
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 253
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2816
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 562
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7741
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 253
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2816
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 562
Składniki
Do zimnej wody wrzuciłam pietruszkę, selera, 2 marchewki pokrojone w plasterki, posiekaną cebulę, natkę pietruszki, listek laurowy, 2 ziela angielskie, łyżeczkę słodkiej papryki, 1/3 łyżeczki harissy (można zastąpić chilli) i osoliłam. Gotowałam godzinę. W międzyczasie do 300 g mielonego mięsa indyka dodałam jajko, 2 łyżki otrąb owsianych, drobno posiekaną cebulę, sól i pieprz. Po godzinie gotowania zupy, z mięsa uformowałam 30 pulpecików wielkości orzecha włoskiego, obtoczyłam w mące i wrzuciłam do zupy. 3 ziemniaki pokroiłam w kosteczkę, dodałam do zupy. Kiedy pulpeciki i ziemniaki się ugotowały, dodałam pokrojoną w krótkie paseczki paprykę marynowaną.