Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozgrzewajaca zupa na zimę!
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 224
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2725
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 875
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1630
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14375
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 224
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2725
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 875
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1630
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14375
Składniki
Do zimnej wody wrzuciłam pietruszkę, selera, 2 marchewki pokrojone w plasterki, posiekaną cebulę, natkę pietruszki, listek laurowy, 2 ziela angielskie, łyżeczkę słodkiej papryki, 1/3 łyżeczki harissy (można zastąpić chilli) i osoliłam. Gotowałam godzinę. W międzyczasie do 300 g mielonego mięsa indyka dodałam jajko, 2 łyżki otrąb owsianych, drobno posiekaną cebulę, sól i pieprz. Po godzinie gotowania zupy, z mięsa uformowałam 30 pulpecików wielkości orzecha włoskiego, obtoczyłam w mące i wrzuciłam do zupy. 3 ziemniaki pokroiłam w kosteczkę, dodałam do zupy. Kiedy pulpeciki i ziemniaki się ugotowały, dodałam pokrojoną w krótkie paseczki paprykę marynowaną.