Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozgrzewajaca zupa na zimę!
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9831
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2468
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1615
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 587
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3756
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9831
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2468
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1615
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 587
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3756
Składniki
Do zimnej wody wrzuciłam pietruszkę, selera, 2 marchewki pokrojone w plasterki, posiekaną cebulę, natkę pietruszki, listek laurowy, 2 ziela angielskie, łyżeczkę słodkiej papryki, 1/3 łyżeczki harissy (można zastąpić chilli) i osoliłam. Gotowałam godzinę. W międzyczasie do 300 g mielonego mięsa indyka dodałam jajko, 2 łyżki otrąb owsianych, drobno posiekaną cebulę, sól i pieprz. Po godzinie gotowania zupy, z mięsa uformowałam 30 pulpecików wielkości orzecha włoskiego, obtoczyłam w mące i wrzuciłam do zupy. 3 ziemniaki pokroiłam w kosteczkę, dodałam do zupy. Kiedy pulpeciki i ziemniaki się ugotowały, dodałam pokrojoną w krótkie paseczki paprykę marynowaną.